Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 6 iunie 2021

#Postat de on iunie 6, 2021

1. United planifică zboruri supersonice de pasageri până în 2029

Compania aeriană americană United a anunțat planurile de a cumpăra 15 noi avioane de transport supersonice și de a „întoarce viteza supersonică la aviație” în anul 2029.

Zborurile supersonice de pasageri s-au încheiat în 2003, când Air France și British Airways au retras Concorde.

Noua aeronavă Overture va fi produsă de o companie din Denver, numită Boom, care nu a testat încă un avion supersonic. Acordul United este condiționat de respectarea standardelor de siguranță ale noilor aeronave.

Ce este zborul supersonic?

Zborul supersonic este atunci când un avion călătorește mai repede decât viteza sunetului.

La o altitudine de 18.300 m (60.000 ft), asta înseamnă să zboare mai repede decât 1.060 km / h.

Un avion tipic de pasageri poate naviga la aproximativ 560 mph (900 km / h), dar se așteaptă ca Overture să atingă viteze de 1.125 mph (1.805 km / h) – cunoscut și sub numele de Mach 1.7.

2. Facebook îl suspendă pe Donald Trump încă doi ani pentru că „încă există un risc de siguranță publică”

Donald Trump rămâne deocamdată cu conturile suspendate pe Facebook și Instagram Foto: Guliver/GettyImages
Facebook anunță că va menține suspendat contul fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, cel puțin doi ani, începând cu data suspendării inițiale, 7 ianuarie 2021, relatează Business Insider.
Facebook a suspendat contul lui Donald Trump imediat după ce o gloată de susținători ai fostului președinte au luat cu asalt clădirea Capitoliului SUA în urma instigărilor acestuia. Trump a publicat chiar pe Facebook un clip video în care le-a spus atacatorilor: „Vă iubim, sunteți foarte speciali, mergeți acasă”.

3. Autoritățile nigeriene anunță, într-un tweet, că suspendă activitatea Twitter, după ce platforma a șters o postare a președintelui

Nigeria a anunțat, vineri, că a suspendat total activitatea Twitter pe teritoriul său, la două zile după ce o postare a președintelui țării, Muhammadu Buhari, a fost ștearsă de pe platforma socială pentru că instiga la violență împotriva secesioniștilor regionali.
Ministerul a anunțat suspendarea Twitter chiar printr-o postare pe Twitter.

FG Suspends

Operations in Nigeria

4. Marea Britanie a reușit să obțină un acord comercial cu Norvegia, Islanda și Liechtenstein, după Brexit

UK. Foto: Profimedia Images
Regatul Unit a anunțat că a semnat un nou acord comercial post-Brexit cu Norvegia, Islanda și Liechtenstein, relatează Euronews.
Conform unui comunicat emis de guvernul de la Londra, acordul comercial dă un nou impuls unei relații comerciale în valoare de 25,1 miliarde de euro și include comerțul din sectoarele agricol și digital.

5. Operațiune de salvare pe timp de noapte în Bucegi: doi tineri alpiniști blocați pe un traseu, recuperați de salvamontiști

Cei doi alpiniști au rămas blocaţi în zona Acul Mare din creasta Morarului si recuperaţi de salvamontişti după o intervenţie de peste şase ore.
„Aceştia încercau să parcurgă la urcare creasta Morarului şi, după ce au coborât în rapel Acul Crucii, au început următoarea ascensiune, dar undeva la jumătatea peretelui nu au mai găsit pitoanele de asigurare şi capul de coarda a rămas blocat. La ora 22,45 au fost nevoiţi să sune după ajutor”, potrivit serviciului local de salvamontiști.
La intervenţia de recuperare au participat salvatori din Buşteni, Prahova şi Azuga, acţiunea finalizându-se la ora 5,20.

6. Ministrului Mediului: Colegii de la Apele Române depun eforturi zilnice pentru a ține apele din România curate

Declarația a fost făcută la o operațiune de ecologizare a unul lac din județul Brașov, făcută, în premieră pentru Europa, cu o ambarcațiune 100% electrică.
El a participat la operațiunea de ecologizare a lacului Tărlung – Săcele, făcută în premieră cu o ambarcațiune 100% electrică, prima de acest gen din Europa, utilizată la colectarea deșeurilor din apă. Ambarcațiunea a fost denumită Ebisu, protectorul apelor, și este realizată de Act For Tomorrow. Ambarcațiunea care va curăța deșeurile de pe luciul apei este compusă dintr-un motor electric și dispune de încărcare directă de la panourile solare. La bord se pot colecta deșeurile din plastic, aluminiu, sticlă, lemn, textile etc. Aceste deșeuri sunt sortate și ulterior merg spre reciclare.

7. Iohannis: Ecosistemele din România sunt sub presiune mare. Nu putem da timpul înapoi, dar ne putem schimba comportamentul

,,Să acceptăm rolul fundamental pe care îl joacă ecosistemele în viaţa noastră şi să ne raportăm cu mai multă grijă la mediul înconjurător! Să protejăm natura, să aruncăm deşeurile doar în spaţiile destinate colectării, să optăm, ori de câte ori avem oportunitatea, pentru mobilitatea nepoluantă, să facem oraşele în care locuim mai verzi! Împreună putem fi generaţia care protejează şi reface ecosistemele!”, conchide preşedintele în mesajul său cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător.
Klaus Iohannis precizează că această zi este dedicată în 2021 restaurării ecosistemelor.

https://www.digi24.ro

8. O altfel de misiune: Trei pui de barză, salvați de pompieri după ce au căzut din cuib

Fiecare viață contează! Asta spun și salvatorii Detașamentului de Pompieri Ineu care au executat, sâmbătă dimineață, o altfel de misiune în localitatea Chereluș din comuna Șicula, județul Arad.

  • Trei pui de barză au fost salvați de pompierii din Arad.
  • Păsările călătoare au căzut din cuibul lor aflat pe un stâlp de electricitate.
  • ,,Misiunea s-a încheiat cu succes”, au anunțat pompierii.
  • https://stiripesurse.directorylib.com

    9. Arcul de Triumf se deschide pentru vizitatori


    Arcul de Triumf din București. Foto: Profimedia images
Arcul de Triumf va fi deschis pentru vizitare în fiecare weekend şi în zilele de sărbători legale, începând de sâmbătă și până pe data de 17 octombrie. Monumentul va putea fi vizitat gratuit, între orele 11.00 și 22.00.

10. Moment emoționant în mijlocul Mediteranei. Reacția unei fetițe afgane de 4 ani când un polițist de frontieră român i-a oferit dulciuri

Cel care a trăit această experiență este un polițist de frontieră care a participat la șapte misiuni internaționale la activ. Zilele trecute a luat parte alături de colegii lui la o acțiune de patrulare în Marea Mediterană, organizată împreună cu autoritățile italiene în cadrul misiunii FRONTEX.

Polițiștii români au ajutat la salvarea a 230 de persoane care se aflau pe un pescador.

Pentru mulți dintre noi poate părea un gest obișnuit, dar suntem siguri că peste ani, fetița din mijlocul apelor își va reaminti cu drag de un OM care i-a redat zâmbetul, siguranța și încrederea că lumea poate fi mai bună”, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Poliției de Frontieră.

11. Acord istoric al G7 pentru impozitarea companiilor multinaţionale, anunţă ministrul britanic de Finanţe

Grupul celor G7 a ajuns la un acord „istoric” privind impozitarea companiilor multinaţionale, a declarat ministrul britanic al Finanţelor, Rishi Sunak, citat de BBC și news.ro.
Miniştrii de finanţe reuniţi la Londra au fost de acord să se angajeze la principiul unei cote minime a impozitului pe profit de 15%. Giganţii tehnologici precum Amazon şi Google ar putea fi printre companiile afectate. Măsura ar putea duce la fluxuri de miliarde de dolari către guverne pentru a achita datoriile suportate în timpul crizei Covid.

12. Erdogan anunță descoperirea unui nou depozit de gaze naturale în Marea Neagră

Vasul de foraj Fatih, care a descoperit cel mai mare zăcământ de gaze din istoria Turciei. Sursa foto Profimedia Images

Preşedinte turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că nava de foraj Fatih a descoperit recent un depozit de 135 de miliarde de metri cubi în zăcământul de gaze Sakarya din Marea Neagră.
Obiectivul vizat de Ankara este de a aduce gazul din acel depozit pe piaţa internă începând cu 2023, a declarat atunci preşedintele Erdogan, dar experţii au avertizat că aceasta ar putea dura câţiva ani şi ar necesita investiţii de miliarde de dolari înainte ca producţia să înceapă.

https://www.digi24.ro/

13. Danemarca va construi o peninsulă artificială pentru a proteja Copenhaga de inundaţii / Lynetteholm va avea și spaţii de locuit pentru 35.000 de persoane

O peninsulă artificială urmează să fie construită în golful Copenhaga, după ce Parlamentul din Danemarca a adoptat vineri o lege care permite construirea acesteia în regiunea Oresund, informează DPA, citată de Agerpres.
Insula, denumită Lynetteholm, ar urma să protejeze centrul capitalei Copenhaga de inundaţii şi de asemenea va crea spaţii de locuit pentru 35.000 de locuitori.
Ministrul danez al Transporturilor, Benny Engelbrecht, a informat că lucrările de construcţie ar urma să înceapă în acest an, iar proiectul va fi finalizat în 2070.

https://www.g4media.ro

14. Platforma de rezervări Booking va rambursa cele 60 de milioane de euro primite ca ajutor în pandemie, după ce s-a aflat că directorii companiei şi-au acordat bonusuri

Platforma de rezervări de spaţii de cazare online Booking.com a anunţat vineri că va rambursa Guvernului olandez ajutoarele, în valoare de 60 de milioane de euro, de care a beneficiat în perioada pandemiei, după scandalul provocat de dezvăluirile conform cărora directorii companiei şi-au acordat bonusuri, transmite AFP.
„Vom rambursa subvenţiile primite”, se precizează în comunicat.
Înfiinţată în 1996, platforma Booking.com oferă aproximativ 28 de milioane de anunţuri pe site-ul său, disponibil în 43 de limbi.

https://www.g4media.ro/

15. STUDIU 60% dintre companii vor să crească angajările, în acest an. 45 % se plâng de lipsa candiaţilor calificaţi

Aproape 60% dintre companii plănuiesc să crească ritmul angajărilor, deşi 45% din totalul organizaţiilor afirmă că se luptă cu lipsa candidaţilor calificaţi, reiese din studiul „Tendinţe în recrutarea remote în 2021”, realizat de compania de consultanţă de business Valoria, în colaborare cu Mingle, platforma de automatizare a recrutării, transmite Agerpres.
Conform cercetării, patru din zece manageri (40%) susţin că vor creşte numărul rolurilor remote, pentru candidaţii care vor să lucreze la distanţă.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *