Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 30 mai 2021

#Postat de on mai 30, 2021

1. O tânără din Austria va dona 90% din moștenirea de zeci de milioane de euro, pentru că banii nu o fac fericită

Marlene Engelhorn FOTO: captură video orf.at
Marlene Engelhorn, 29 de ani, știe de câțiva ani că va moșteni o sumă uriașă de bani. Bunica ei, Traudl Engelhorn-Vechiatto, 94 de ani, i-a mărturisit atunci planurile pe care le are cu averea ei.

„Bunica mea îmi oferă multă libertate de acțiune și profit de asta pentru a face o declarație publică: nu am muncit o zi pentru acești bani și nu plătesc un cent impozit ca să intru în posesia lor. Nu se poate! În cele din urmă aș vrea să fiu taxată. Dacă nu va exista impozit pe moștenire sau pe avere, mă voi gândi eu la unul”, a spus Marlene.

Tânăra încă nu știe exact cum va proceda cu moștenirea, dar spune că va găsi o cale ca banii să ajungă „în societate”.

2. Daniel Dines, fondatorul UiPath, discuții cu Nazare pentru înființarea unui centru de excelență la ministerul Finanțelor

Daniel Dines, fondatorul UiPath:,, Suntem prima companie din România care se listează la bursa din New York. Sunt incredibil de mândru!”

Daniel Dines, 49 de ani, cel care conduce UiPath fiind şi unul dintre fondatori, dar şi acţionar semnificativ, se poziţionează pe locul 464 în clasamentul Forbes al celor mai mai bogate persoane în anul 2021, cu o avere estimată de publicaţia americană la 6 miliarde de dolari în urma listării de ieri la New York a UiPath.

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat, vineri, după o întâlnire cu Daniel Dines, fondatorul UiPath, primul unicorn românesc, că a discutat cu acesta despre un centru de excelență în tehnologia RPA (Robotic Process Automation) care să fie creat în Ministerul Finanțelor.

.https://www.digi24.ro/

3. Cum va arăta a doua cea mai înaltă clădire din lume, care se va construi în Rusia

Rusia va construi a doua cea mai înaltă clădire din lume. Aceasta va avea 703 metri, 150 de etaje şi va fi ridicată la Sankt Petersburg, lângă o altă clădire care deţine deja titlul de cea mai înaltă din Europa.
Clădirea ar urma să se înalţe pe verticală pe nu mai puţin de un kilometru, ceva nemaivăzut. Şantierul la acest zgârie-nori a fost inaugurat în 2013, dar lucrările au înregistrat întârzieri şi au fost oprite în 2018. Arhitectul american care l-a conceput, Adrian Smith, declara la începutul acestei luni că speră totuşi că se vor relua în curând.

Citeste mai mult: adev.ro/qtuv31

4.  Director OMS, Hans Kluge:,,Pandemia se va încheia atunci când 70% din populaţia globului va fi vaccinată”

Directorul regional al OMS consideră că este importantă accelerarea ritmului vaccinării, pentru a pune capăt acestei pandemii care durează „mai mult timp decât ne aşteptam”.

„În timpul unei pandemii, rapiditatea este esenţială”, a adăugat Hans Kluge, iar viteza de reacţie a lipsit la începutul pandemiei.

5. Dr. Gheorghiță, după autorizarea serului Pfizer la copii de 12-15 ani: În grupul copiilor vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID

Copiii de 12-15 ani vor fi vaccinați la fel ca adulții, cu două doze administrate la interval de 21 de zile, a anunțat Valeriu Gheorghiță într-un video postat pe Facebook.
  ,,În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

6. Prelevare multiplă de organe şi ţesuturi, la Spitalul Judeţean din Arad/ Donatoarea, o femeie de 31 de ani care intrase în stop cardio-respirator

La Spitalul din Arad a avut loc o prelevare multiplă de organe şi ţesuturi, cordul urmând să ajungă la Târgu Mureş, ficatul la Institutul Fundeni, rinichii la Cluj, corneea la Spitalul de Oftalmologie Bucureşti-Lahovari, iar la Spitalul Colentina – os şi tendon.

Profesorul Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni, a declarat că donatoarea era o femeie de 31 de ani, cu stop cardiac resuscitat, datorita unei aspirații traheo-bronhice. Ficatul a fost primit de o femeie de 26 de ani, cu ciroză hepatică autoimună, aflată de peste 3 ani în evidenţa Clinicii de Gastroenterologie.

Prelevarea organelor a început în cursul nopţii, la ora 01.00, fiind finalizată sâmbătă dimineaţă.

 7. Podul suspendat de la Brăila: „Liber pentru șantierul drumurilor de legătură. Am eliminat și ultimul blocaj”

Construcția drumurilor de legătură pentru Podul de peste Dunăre de la Brăila a fost deblocată, după ce a fost emisă autorizația de construire pentru ultimii 15 kilometri, a anunțat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Primii 6 km fuseseră autorizați pe data de 4 martie. Fără drumurile de legătură, podul, supranumit „Golden Gate de România”, ar fi rămas „muzeu”.
  ,,„Acum așteptăm ca firma de construcții să se apuce în forță de lucrările la drumurile de legătură”, a precizat ministrul.

8. Administrația din Sebeș va începe demersurile pentru relocarea mormântului lui Carl Filtsch, de la Veneția. Povestea micului sas din Ardeal ajuns student al lui Chopin și Liszt, mort la 15 ani

Carl Filtsch s-a născut la 28 mai 1830, la Sebeș (Mühlbach), și a murit în 1845 la Veneția, unde este înmormântat. În scurta sa viață, Carl i-a avut drept profesori pe Chopin și pe Liszt, care l-au considerat genial.
„Dumnezeule, ce copil! Până acum, nimeni nu m-a înţeles aşa ca el…” – Frédéric Chopin.
Acum, administrația locală intenționează să contacteze administrația din Veneția și să înceapă demersurile pentru readucerea lui Carl la Sebeș, alături de familia sa.

  9. Marius Vasiliu, secretar de stat: „Salarizare egală la muncă egală, nu la funcție egală”

Marius Vasiliu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), anunță într-un interviu pentru G4Media.ro o propunere de reformă radicală a administrației publice și, implicit, a salarizării.
Noul principiu propus de MIPE, care ar urma să ducă la o reformă realizată prin intermediul PNRR, este salarizare egală la muncă egală, nu la funcție egală.

El propune, ca exemplu, trei categorii de funcționari publici, pe baza complexității sarcinilor ce trebuie îndeplinite:

  • Categoria A – serviciul public superior din care vor face parte angajatii care desfasoara activitati bazate pe strategii, creatie, programare, evaluare, elaborare acte normative/politici publice, etc,
  • Categoria B – serviciul public executiv din care vor face parte angajatii care desfasoara activitati bazate pe avizare, verificare, monitorizare, etc
  • Categoria C – serviciul public administrativ care va oferi asistenta administrativa, livrari operationale (activitati economice, administrative, etc)

Propunerea MIPE va fi discutată în cadrul alianței de guvernare. Reamintim că guvernul și-a asumat în discuțiile cu Comisia Europeană să realizeze în cadrul PNRR o reformă a administrației publice.

10. Ministrul Finanțelor anunță că până la sfârșitul 2021 toate casele de marcat vor fi conectate la sistemul informatic al ANAF, un pas esențial pentru digitalizarea administrației fiscale

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, susţine că până la sfârşitului anului vor fi conectate toate casele de marcat la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), acest pas fiind foarte important pentru digitalizarea administraţiei fiscale.

11. Peste 900.000 de cetățeni români au solicitat statutul de rezident în Marea Britanie post-Brexit, peste 800.000 au primit rezidența

Potrivit datelor oficiale publicate joi, 918.270 de cetățeni români au solicitat statutul de rezident în Regatul Unit post-Brexit în temeiul Settlement Scheme (Schema de Stabilire) pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, până la data de 31 martie 2021.

Din totalul cererilor depuse de cetățenii români 852.310 au fost soluționate până acum, 33% primind Statut Stabilit (rezidență permanentă, pentru cei care au fost în UK timp de peste cinci) ani, 62% Statut Prestabilit (rezidență temporară pentru cei care au fost în UK sub cinci ani, cu drept de a cere Statut Stabilit la împlinirea a cinci ani), iar 5% dintre cereri au fost respinse, potrivit datelor prezentate joi de ministerul de interne britanic.

12. Idei de mini-vacanță: descoperă zece dintre cele mai interesante sate din România

Minivacanța de 1 iunie poate fi o excelentă ocazie pentru o pauză de la agitație și stres, la țară. Economedia.ro a făcut o selecție a unor destinații rurale din România pitorești și mai puțin cunoscute.
  1.Sate săsești alternative
Satele săsești cu biserici fortificate din Transilvania au devenit în ultimii ani o destinație turistică la modă, mai ales după mediatizarea intensă a celei de la Viscri, unde deja se pune problema numărului prea mare de turiști. La fel, Biertan, Prejmer sau Saschiz sunt intens vizitate. Alte destinații din același grup, cum ar fi Archita, Mălâncrav sau Hosman.

https://economedia.ro

13. Sondaj online: Aproape jumătate de angajați cred că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru a se simți în siguranță la birou

Circa 48% dintre angajați sunt de părere că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru a se simți în siguranță la birou, arată un sondaj realizat pe platforma BestJobs, în contextul în care, odată cu instalarea treptată a stării de relaxare, revenirea la birou devine o opțiune viabilă pentru tot mai multe dintre companii.

Citește integral pe economedia.ro

14. Noul proiect al lui Elon Musk. Ce îşi propune miliardarul să facă în Las Vegas

 

Pe lângă Tesla și SpaceX, Musk deține și The Boring Company, care are un nou proiect:

  • A creat un tunel sub Convention Center, din Las Vegas, și a început testarea
  • Au fost folosite mai multe modele de Tesla, iar sistemul va fi disponibil din iunie
  • își propune să fluidizeze traficul prin tuneluri. Un astfel de tunel a fost testat deja în Las Vegas.
  • Tunelul a fost construit pe sub Convention Center din Las Vegas și va fi lansat oficial luna viitoare. Musk își propune să folosească doar mașini autonome. Prin urmare, pasagerii vor ajunge ușor și fără griji la destinație.

    La Miami ar urma să fie construit un nou tunel pe sub oraș.

15. Antreprenorii investesc peste 100.000 de euro în barurile din stațiunea Navodari


Năvodari se transformă în noul Mamaia de Nord

  • Valul de fițe din Mamaia Nord ajunge anul acesta la Năvodari. Antreprenorii au investit peste 100.000 de euro pentru ca beach-barurile și restaurantele să fie pe placul celor mai mofturoși clienți. Claudiu Dobre, antreprenor, a regândit designul restaurantului său pentru a atrage cât mai mulți turiști. Claudiu vrea să organizeze săptămânal petreceri tematice.

    Claudiu Dobre – antreprenor: „Chiar de săptămâna viitoare avem prima petrecere pe care o avem în proporție de 80 % rezervată. Ne așteptăm ca până la 1 Iulie numărul de clienți să fie mult mai mare și să intrăm în forță chiar acum de la 1 Iulie.”

https://vedete.net/


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *