Current track

Title

Artist


Japonia doboară recordul de viteză a internetului, cu 319 terabiți pe secundă

#Postat de on iulie 19, 2021

Japonia a anunțat că o echipă de ingineri din grupul de cercetare al Institutului Național de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (NICT) a atins o viteză de înregistrare a internetului de 319 Terabiți pe secundă (Tb/s), dublând recordul mondial anterior. Recordul mondial anterior pentru viteza internetului a fost stabilit în 2020, când inginerii britanici și japonezi s-au asociat pentru a face conexiunea de 178 Tb/s o realitate. Cu toate acestea, acest lucru ingineresc este trecut cu vederea de anunțul care aproape dublează vechiul record. Oamenii de știință NICT au folosit fibre optice, tuburi mici care transmit informații folosind lumina, care sunt necesare pentru a obține înregistrarea. Cablurile obișnuite de cupru nu pot suporta astfel de viteze și ar necesita o infrastructură mult mai complexă pentru a funcționa.
Pentru a obține acest record, echipa a trebuit să folosească câteva suplimente speciale, care sunt familiare numai inginerilor foarte calificați și educați care lucrează cu lasere. „Demonstrăm transmisia prin recirculare a canalelor distanțate de 552 x 25 GHz care acoperă > 120 nm de benzi S, C și L într-o fibră cu 4 nuclee cu diametrul de 125 μm, măsurând un debit decodificat de 319 Tb / s la 3001 km”, așa cum se arată în comunicatul de la Conferința internațională privind comunicațiile cu fibră optică. Au folosit un laser pe pieptene cu 552 canale care declanșează diferite lungimi de undă. Mai târziu, aceste fluxuri de lumină sunt procesate și amplificate de noi tipuri de amplificatoare de fibre dopate în tuliu și erbiu.
Procesul care urmează după amplificare este amplificarea regulată Raman. Deși funcționarea acestei abordări este extrem de complexă, rezultatul net este că viteza atinsă este o descoperire imensă. Echipa ar putea transporta această viteză peste 3000 de kilometri și ar putea menține lățimea de bandă pe care o creează fără scăderi de performanță. Inginerii au spus că și infrastructura obișnuită a fibrelor optice ar putea suporta aceste tipuri de viteze, dar ar trebui să treacă mai întâi prin câteva modificări. Este aproape imposibil să ne imaginăm că acest tip de lățime de bandă brută vine în casele și birourile noastre iar aplicațiile și posibilitățile ar fi nesfârșite. Însă mai este mult timp până atunci.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *