Current track

Title

Artist


Sibiu: 35 de șoferi, ”retrogradați” în weekend la statutul de pieton după ce au fost prinși cu nereguli în trafic

#Postat de on martie 20, 2023

În perioada 17 – 19 martie 2023, polițiștii sibieni au intensificat acțiunile de control și supraveghere a traficului rutier, 15 infracțiuni la regimul circulației fiind constatate în cele trei zile de la sfârșitul săptămânii. Au fost reținute 35 de permise de conducere, majoritatea pentru depășire neregulamentară și conducere sub influența alcoolului, au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 625 de sancțiuni contravenționale în valoare de 147.000 de lei.

Foto ilustrativ

Exemple semnificative:

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 20,00, pe DJ 40, în localitatea Țichindeal, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Nocrich, în timp ce conducea un autoturism fără a deține dreptul de a conduce.

De asemenea, din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că autoturismul este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe auto este fals.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

La data de 18 martie a.c., în jurul orei 03,00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada S. L. Roth de către o tânără în vârstă de 19 ani, din Dumbrăveni.

Testarea alcoolscopică a tinerei a indicat un rezultat de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În baza celor constatate, polițiștii medieșeni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 martie a.c., în jurul orei 18,00, în orașul Avrig, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sașilor, într-o curbă la dreapta, un localnic în vârstă de 35 de ani a pătruns pe contrasens și a acroșat un autoturism condus din sens opus.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului în cauză a indicat un rezultat de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Poliției Orașului Avrig, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 martie a.c., în jurul orei 20,30, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Sibiului de către un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Șeica Mare.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 19 martie a.c., în jurul orei 04,00, pe strada Gheorghe Lază din orașul Tălmaciu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 26 de ani.

Cu o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, tălmăceanului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 19 martie a.c., în jurul orei 09,00, în orașul Cisnădie, polițiștii au testat alcolscopic un alt conducător auto, aflat la volanul unui autoturism pe strada Argintului.

Cu o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii au deschis și în acest caz un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul penal.

La data de 19 martie a.c., în jurul orei 12,00, în municipiul Mediaș, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Păcii de către un localnic în vârstă de 22 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis. Sursa: IPJ Sibiu.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *