Current track

Title

Artist


S-a terminat era poliţelor RCA sub 1.000 lei. Noile tarife de referinţă RCA publicate de ASF pentru următoarele 6 luni vin cu creşteri de la 9,3% până la peste 20% pe toate categoriile

#Postat de on martie 8, 2023

Cel mai mic tarif de referinţă de 1.006 lei se află la categoria de vârstă 51-60 de ani pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică de sub 1.200 cmc. Noile tarife de referinţă vor include de acum încolo o nouă categorie pentru autoturismele electrice, iar tinerii sub 30 de ani vor plăti aproximativ 2.700 lei pentru o poliţă RCA indiferent de autoturismul electric pe care îl achiziţionează. La autoturismele cu o capacitate cilindrică de peste 2.500 cmc, tinerii sub 30 de ani pot ajunge la peste 4.700 lei pentru o poliţă RCA.

Foto ilustrativ

Noile tarife de referinţă la poliţele RCA publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi calculate de KPMG vin cu o nouă serie de creşteri pe toate categoriile, de la 9,3% la peste 20%. Dacă în urmă cu şase luni tarifele de referinţă ale ASF cuprindeau 8 categorii cu un nivel al preţului care ajungea chiar şi sub 900 lei pentru o poliţă RCA pe un an, noile creşteri au eliminat orice posibil nivel sub 1.000 lei pentru o poliţă RCA, potrivit datelor publicate de ASF. Mai multe detalii pe www.zf.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *