Current track

Title

Artist


Modificările pe coridoarele de mobilitate și sancțiunile

#Postat de on martie 7, 2023

Având în vedere reluarea și extinderea lucrărilor pe toate coridoarele de mobilitate urbană, în condițiile în care traficul rutier va fi deviat în toată zona centrală și pe principalele bulevarde ale municipiului Piatra Neamț, Biroul Siguranță Rutieră – Poliția Locală Piatra Neamț vine cu recomandări pentru evitarea unor situații neplăcute. Pentru evitarea blocajelor rutiere trebuie respectate indicatoarele montate special în zonele unde au loc lucrări, pe bulevardele: Traian, Decebal, Mihai Viteazul, Dimitrie Leonida și 9 mai. În zona intersecției str. Orhei cu bulevardul Traian, acolo unde circulația autovehiculelor va fi închisă complet pentru refacerea podului, trebuie urmărite marcajele longitudinale/transversale și semnalele polițiștilor locali de siguranță rutieră care vă vor dirija astfel încât, traficul să se desfășoare fluent.

Pietonii sunt rugați să circule cu atenție, în special în zonele în care se execută lucrări de refacere a trotuarelor, să traverseze doar prin locurile special marcate și să se asigure înainte de a traversa! Acolo unde s-au desființat parcările publice cu plată ori cele de reședință (ex. Bd. Republicii, P-ța. Ștefan cel Mare, zona Unic) și s-au instalat indicatoare rutiere  cu ”oprirea/staționarea” interzisă, conducătorii auto sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să-și parcheze autovehiculele doar în locurile special amenajate în acest sens, a precizat Irina Ștefănescu, purtător de cuvânt Poliția Locală Piatra Neamț.  De asemenea, polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră vor fi prezenți în continuare zilnic, în principalele intersecții și în proximitatea instituțiilor de învâțământ arondate, pentru a fluidiza traficul rutier și pietonal, atât la primele ore ale dimineții cât și la orele de vârf.

Participanții la trafic care nu respectă principalele reguli de circulație sau recomandările polițiștilor locali de siguranță rutieră pot fi sancționați contravențional conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu avertismente sau amenzi al căror cuantum poate ajunge până la 5 puncte amendă.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *