Current track

Title

Artist


Polițiștii se revoltă împotriva refugiaților. Bode, somat să ia măsuri

#Postat de on ianuarie 18, 2023

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual i-a cerut, oficial, ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să ia măsuri pentru majorarea compensației pentru chirie acordată angajaților MAI. Sindicaliștii arată că este inadmisibil ca statul român să acorde 900 de euro pentru chiria ucrainenilor, în timp ce un polițist din țara noastră primește doar 73 de euro.

Polițiștii români nu mai sunt dispuși să tolereze discriminarea flagrantă pe care statul o face în ce privește banii pentru chirie acordați refugiaților ucraineni. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a trimis o adresă ministrului Lucian Bode, căruia i-a atras atenția că cei 360 de lei, suma acordată pentru chirie angajaților MAI, sunt total insuficienți pentru asigurarea unor condiții decente de locuit, mai ales în mediul urban.

Discriminare la adresa polițiștilor români. Ucrainenii primesc de peste 10 ori mai mulți bani pentru chirie

”Urmare intrării în vigoare a HG nr. 28/ianuarie 2023 privind actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional, vă solicităm, în consecință, să dispuneți și actualizarea contravalorii compensației acordate polițiștilor pentru chirie. Precizăm faptul că majoritatea colegilor polițiști, care sunt nevoiți să închirieze un imobil, trebuie să plătească din salariul de funcție, de circa 2.300 lei, o sumă consistentă, în completare, pentru închirierea unui spațiu decent de locuit”, se arată în adresa trimisă de SNPPC ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Mai mult, polițiștii susțin că, în contextul actual, în care ajutorul substanțial acordat refugiaților ucraineni a influențat piața chiriilor, acestea s-au majorat considerabil, cu precădere în zonele orășenești sau adiacente acestora. Conform datelor oficiale, s-au înregistrat tarife și de trei ori mai mari față de perioada anterioară. De exemplu, pentru o familie refugiată, compusă din 3 cetățeni ucraineni, statul român alocă aproximativ 900 de euro, situație care a generat o explozie a prețurilor chiriilor pe piața internă. Astfel de situații sunt frecvente pe litoral, unde sunt cazați 10% dintre refugiații ucraineni, dar și în alte orașe, cum ar fi București, Brașov, Cluj-Napoca, Sighetu Marmației, Galați. Mai multe detalii pe www.national.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *