Current track

Title

Artist


A murit Mitică Popescu, unul dintre actorii de legendă ai României

#Postat de on ianuarie 3, 2023

Un alt mare artist al României a părăsit scena vieții.Marele actor Mitică Popescu a murit, astăzi, la vârsta de 86 de ani. Actorul Mitică Popescu era internat în Spital Elias din data de 29 decembrie, cu multiple comorbidități, între care probleme cardiace grave. 

Mitică Popescu s-a născut în București pe data de 2 decembrie 1936. A fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță. În 1958, sub regimul comunist, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”. A fost gazda emisiunii de pe TVR 2 „D’ale lu’ Mitică”.

Actorul Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Actorul cu o filmografie diversă, de la producţii de comedie până la drame, a încântat generaţii de cinefili.

Mitică Popescu a avut o activitate de peste 50 de ani, timp in care a interpretat roluri memorabile, în sute de piese de teatru și în filme: ”De ce se trag clopotele, Mitică?” (1981) și ”Moromeții” (1987). Acum 13 ani, actorul a primit „Premiul pentru întreaga activitate”, în cadrul Galei Uniter.

Drum lin către stele, maestre!


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *