Current track

Title

Artist


Tg Ocna: Bărbat mort într-un incendiu în ziua de Crăciun

#Postat de on decembrie 27, 2022

În după-amiaza zilei de 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit din orașul Târgu Ocna.

De urgență, la fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În urma recunoașterii, s-a constatat că în interiorul locuinței se afla proprietarul care, din nefericire, a fost găsit decedat, ca urmare a intoxicării cu fum.

Potrivit ISU Bacău, incendiul ce a avut drept cauză probabilă scurtcircuitul electric (reșou lăsat nesupravegheat), s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1 mp., reprezentând podeaua locuinței.

Pentru ca astfel de situații tragice să nu se mai repete, este necesară respectarea principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuințe:

  • Nu lăsați niciodată mijloacele de încălzire (sobe, radiatoare electrice) în funcțiune sau nesupravegheate!
  • Nu utilizați mijloace de încălzire cu defecțiuni sau deteriorate!
  • Nu lăsați nesupravegheate lumânările, candelele sau alte mijloace ori aparte cu flacără deschisă!
  •  În intervalul 24-26 decembrie a.c., în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău au fost înregistrate 78 situații de urgență. Cele mai multe intervenții sunt cele de pentru acordarea primului ajutor medical, respectiv 49 de astfel de misiuni. De asemenea, pompierii militari au acționat pentru lichidarea a nouă incendii, au intervenit în cinci misiuni pentru asistența persoanelor și au gestionat alte 15 intervenții în sprijinul comunităților. 

 


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *