Current track

Title

Artist


ACTIVITĂŢI DE PREVENIRE ŞI ASISTENŢĂ ACORDATĂ PERSOANELOR CONSUMATOARE DE DROGURI, LA NIVEL NAŢIONAL, ÎN LUNA NOIEMBRIE

#Postat de on decembrie 5, 2022

În luna noiembrie 2022, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au derulat, la nivel naţional, o serie de activități de informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

Astfel, în perioada 1 – 30 noiembrie a.c., reprezentanţii Agenţiei au derulat aproximativ 2.000 de activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar şi universitar, la care au participat peste 50.000 de elevi şi studenţi, dar și 3.000 cadre didactice.

Activitățile de informare, educare și conștientizare a elevilor cu privire la riscurile consumului de droguri au avut loc atât în mediul urban, cât și în mediul rural, și se desfășoară într-un mod interactiv, fiind adaptate pe categorii de vârstă. Prin intermediul activităților punctuale de informare, specialiștii antidrog își propun să răspundă întrebărilor elevilor cu privire la riscurile si efectele consumului de substanțe psihoactive și să clarifice informațiile lor privind acest domeniu, astfel încât, cei mici sa dețină informații corecte.

De asemenea, au fost organizate 90 de activităţi de prevenire în familie, la care au participat aproximativ 500 de copii și peste 1.500 de părinți, în cadrul cărora se consolidează legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, copil-copil), dar şi dintre aceştia şi şcoală.

Totodată, în aceeași perioadă, specialiștii și voluntarii antidrog au desfășurat, la nivel naţional, 120 de activități preventive în comunitate, de care au beneficiat peste 5.000 de persoane. Tematica abordată a constat în conștientizarea pericolelor consumului de droguri și de reducere a riscurilor asociate acestuia.

Activitățile preventive au avut loc în zonele recreaționale aglomerate, la cele mai importante evenimente, concerte, festivaluri, zilele orașelor, întruniri tematice, târguri, evenimente sportive sau în alte zone de agrement din întreaga ţară.

Pe parcursul lunii noiembrie a.c., au fost realizate 85 sesiuni de formare şi informare în domeniul drogurilor, la care au luat parte 300 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi 1.885 reprezentanţi ai altor instituţii, care au fost instruiţi în domeniul prevenirii consumului de droguri.

Agenția Națională Antidrog a continuat și în luna noiembrie a.c., asigurarea furnizării de servicii de asistenţă integrată pentru persoanele consumatoare de droguri, prin rețeaua teritorială formată din 47 de Centre de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) şi 3 Programe de Asistență Integrată a Adicțiilor (PAIA) din municipiul Bucureşti.

Astfel, au fost acordate 300 de informări persoanelor care s-au adresat centrelor ANA pentru a solicita servicii de asistență, fiind realizate 655 de evaluări medico-psiho-sociale, 565 de şedinţe de consiliere psihologică și socială și 555 şedinţe de management de caz.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *