Current track

Title

Artist


Foto/video: Lacul Bacău, mai bogat cu peste O TONĂ de CRAP!

#Postat de on octombrie 29, 2022

Lacul Bacău este, începând de vineri, mai bogat cu peste o tonă de crap.  Acțiunea de populare a fost organizată de voluntarii Centrului Regional de Ecologie Bacău și are ca scop completarea fondului piscicol existent de pe acestă apă publică aflată în grija CRE Bacău.

Cele peste 1.250 de kilograme de crap de diferite mărimi au fost eliberate în gura canalului de fugă de la Gherăiești.

„Cel mai frumos eveniment pentru un club de pescuit este popularea zonelor de pescuit proprii. Azi ne-am adunat pentru a realiza o populare pe lacul Bacău, îmbogățind astfel fondul piscicol cu peste 1250 kg de crap.

Lacul Bacău a excelat în acest sezon în ceea ce privește capturile de crap și suntem siguri că până la sfârșitul toamnei și în special anul viitor, membrii pescari CRE vor avea parte aici de zile de pescuit reușite. Promovăm un pescuit etic, colegialitate și respect între pasionații acestui hobby, astfel încât să rămânem o comunitate unită, bucurându-ne împreună de ape naturale de excepție!”, precizează voluntarii CRE Bacău.

Lacul Bacău, zonă de pescuit gestionată de CRE Bacău, a fost în ultimii ani, dar în special în 2022, cea mai bună zonă naturală/apă publică pentru pescuit la crap din județ, și nu numai.

Precizăm că CRE Bacău este custodele ariilor de protecţie specială avifaunistică din cadrul sitului NATURA 2000 “Lacurile de acumulare Buhuşi – Bacău –Bereşti”.

Foto/Video/Centrul Regional de Ecologie Bacau/ Cre Bacau

 


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *