Current track

Title

Artist


Amenzi și lemn confiscat. Polițiștii suceveni continuă verificările pe linie silvică

#Postat de on august 10, 2022

În perioada 04 – 09 august 2022 polițiștii au identificat în trafic 11 transporturi ilegale de material lemnos, fiind dispuse măsuri sancționatorii legale și procedându-se la confiscarea materialului lemnos transportat ilicit.

Zilnic echipajele de poliție sunt în trafic pentru respectarea legislației pe linie silvică în ceea ce privește transportul de material lemnos. Și în cursul zilei de ieri polițiștii au continuat activitățile de control pe principalele rute de transport al materialului lemnos, fiind identificate mai multe transporturi fără avizele legale de însoțire și fiind dispuse măsuri legale în consecință.

La data de 09.08.2022, orele 08.15, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat pe DN17A, pe raza comunei Marginea, o autoutilitară care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL, a rezultat faptul că pentru autoutilitară nu a fost generat niciun aviz de însoțire a materialului lemnos, astfel, polițiștii din cadrul SPR3 Marginea au procedat la oprirea regulamentară a autoutilitarei, conducătorul auto legitimându-se în persoana unui bărbat din comuna Sucevița, sat Voievodeasa, județul Suceava.

Șoferul a fost însoțit de către lucrătorii de poliție la Cantonul Ocolului Silvic Marginea, unde, împreună cu lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Marginea s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând o cantitate de 2,3 mc lemn foc tei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform Lg. 171/2010, confiscându-i-se cantintatea de 2,3 mc lemn foc tei, fiind dată în custodia lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

La data de 08.09.2022, patrula de ordine și siguranță publică a depistat autoutilitara condusă de un bărbat din com. Vama, județul Suceava, transportând material lemnos pentru foc, specia fag.

În urma solicitării șoferului autoutilitarei a documentelor de proveniență și transport a materialului lemnos, acesta a declarat că transportă  lemnul, fără a deține documente legale în acest sens.

Autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, din cadrul O.S. Pojorâta, unde lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea totală de 2,43 mc, lemn de foc, specia fag în valoare de 420,39 lei, ocazie cu care materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie.

În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională conf. Legii 171/2010 în valoare de 1000 lei și s-a dispus confiscarea a 2,43 mc, lemn de foc, specia fag în valoare de 420,39 lei.

La data de 09.08.2022, ora 16.32,  lucrătorii Secţiei 14 Poliţie Rurală Pojorâta au oprit pentru control autoutilitarea care transporta cantitatea de 2,016 mc lemn de foc specia fag, fără documente specifice de însoțire. Auto în cauză a fost condus la Depozitul de Bușteni Dragoșa, unde a fost inventariat.

A fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei pentru încălcarea art. 19 alin. 2 lit a pnct. 1 din Legea 171 2010 și s-a dispus măsura complementară de confiscare a materialului lemnos, valoarea acestuia fiind de 348 de lei. Sursa: IPJ Suceava.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *