Current track

Title

Artist


Bacău: 21 de șoferi vitezomani au rămas fără permise de conducere în weekend

#Postat de on august 8, 2022

Aproximativ 150 de polițiști au acţionat pe raza judeţului Bacău, în acest sfârșit de săptămână, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi combaterea cauzelor acestora.

În perioada 05-07 august a.c., poliţiştii rutieri și de ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

 Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, dar şi consumul de alcool sau a substanţelor psihoactive, informează IPJ Bacău.

 În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 381 de sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Din totalul acestora, 117 au fost aplicate pentru viteză excesivă, iar 12 pentru conducere sub influența alcoolului. 72 de pietoni indisciplinați au fost sancționați de polițiști, 21 de bicicliști și 6 căruțași.

De asemenea, polițiștii au reținut 53 de permise de conducere și au retras 29 certificate de înmatriculare. Au fost reținute 21 de permise de conducere pentru încălcarea regimului legal de viteză, 14 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, au fost constatate 15 infracţiuni la regimul rutier.   

“Poliţiştii rutieri vor continua activităţile specifice, prezenţa acestora pe drumurile din judeţ fiind menită să prevină producerea de evenimente rutiere, totodată nefiind tolerate abaterile care pot genera accidente de circulație.

Recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte întocmai regulile de circulație!”, este mesajul transmis de subcomisar Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *