Current track

Title

Artist


Nicolae Ciucă, mesaj către prefecți: „Nu tratați evenimentele ca fiind minore. Temperaturile foarte ridicate cresc riscurile”

#Postat de on iulie 22, 2022

Peste 200 de oameni au avut nevoie de ajutor medical din cauza temperaturilor extreme, iar trei au ajuns la spital. La Guvern a avut loc în această dimineață o ședință de urgență. Premierul Nicolae Ciucă i-a convocat pe prefecți într-o videoconferință pentru a discuta despre combaterea efectelor caniculei. Una dintre măsuri constă în înființarea a aproape 1.000 de puncte de prim ajutor.

Premierul a solicitat autorităților implicate în gestionarea situației seriozitate, implicare maximă și să fie pregătiți să intervină în orice moment.

Sursa foto: Facebook Guvernul României

Nicolae Ciucă: „Să continuăm acțiunile de transport a apei și apei menajere în zonele afectate de secetă, de acordare a sprijinului în punctele de prim ajutor, de prevenire a incendiilor și arderilor necontrolate.

Solicit prefecților și autorităților locale să desfășoare activități de prevenție, de informare a cetățenilor și să implice organizațiile neguvernamentale și serviciile voluntare în tot ce înseamnă protejarea oamenilor. Este foarte important ca la nivelul fiecărei localități să fie organizate puncte unde se poate asigura asistență medicală și distribuire gratuită a apei. Mai multe pe digi24.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *