Current track

Title

Artist


Suceava: Traseul procesiunii „Calea Sfinților” cu ocazia hramului Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” (Foto-Video)

#Postat de on iunie 22, 2022

Miercuri, de la ora 18, a avut loc în municipiul Suceava procesiunea „Calea Sfinților”, în cadrul căreia moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate de clerici și monahi pe străzile municipiului Suceava.

De anul trecut, procesiunea tradițională nu se mai organizează în data de 24 iunie imediat după oficierea Sfintei Liturghii.
Potrivit Înalt Preasfințitului Calinic, prin schimbarea zilei procesiunii și a orei la care are loc s-a urmărit coerența și consecvența manifestării de la Suceava în raport cu procesiunile similare din celelalte eparhii ale țării.
Programul liturgic al zilei de Miercuri, 22 iunie este următorul:

06:00  06:30   Acatistul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou

06:30 – 07:00   Scoaterea  în procesiune a moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, înconjurarea Catedralei și depunerea lor pe baldachinul special amenajat, spre închinare

07:00  07:30   Slujba Aghiazmei

07:30  12:30   Miezonoptica, Utrenia, Sfânta Liturghie și Taina Sf. Maslu

16:00  17:00   Ceasul IX, Vecernia mică și Paraclisul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou

18:00 – 20:30   Pelerinajul „Calea Sfinţilor” – scoaterea în procesiune a moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, urmând traseul stabilit

21:00 – 00:00   Slujbă de Priveghere (Vecernia, Litia și Utrenia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe).

Sursa: https://www.arhiepiscopiasucevei.ro/programul-liturgic-cu-ocazia-hramului-sfantului-mare-mucenic-ioan-cel-nou-de-la-suceava-22-24-iunie-2022/

Conform Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, procesiunea a urmat traseul: Ieșirea din curtea Catedralei Arhiepiscopale cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou pe Strada Ion Vodă Viteazu.

Prima oprire din cadrul procesiunii a fost la Biserica „Învierea Domnului”. În continuare, procesiunea se va îndrepta spre Strada Ana Ipătescu, la Biserica Domnițelor fiind cea de-a doua oprire.

Se va merge pe Strada Petru Rareș, cu oprire la Biserica „Sfântul Dumitru”, și se va continua pe Strada Curtea Domnească – Strada Vasile Alecsandri – Strada Mihai Eminescu, următoarea oprire fiind la Biserica „Sfântul Nicolae”.

De aici se va pleca pe Strada Mărășești spre Biserica „Nașterea Domnului” (Catedrala), unde va fi cea de-a cincea oprire. În continuare, se va merge pe Bulevardul George Enescu și Strada Universității, o nouă oprire fiind prevăzută în intersecția Nordic.

Următoarea oprire va avea loc în fața Universității „Ștefan cel Mare”. De aici se va pleca pe Bulevardul 1 Mai, apoi pe Strada Mihai Viteazu, până la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, pentru o altă oprire.

Traseul va continua pe Strada Trandafirilor, prin parcarea Hotelului Bucovina, până la Prefectura Suceava, unde va fi cea de-a zecea oprire, iar apoi va coborî pe Strada Mitropoliei până la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”.

Sursa: https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/moastele-sfantului-ioan-cel-nou-plimbate-pe-strazile-din-suceava–326472.html

și

https://www.facebook.com/telviziuneaplus/videos/445514246956589


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *