Current track

Title

Artist


Ambasadorul Franței la București a devenit cetățean de onoare al municipiului Suceava

#Postat de on mai 27, 2022

Ambasadorul Franței la București i-a fost înmânat, vineri, la Suceava, titlului de Cetățean de Onoare al Sucevei. Evenimentul a avut loc la teatrul municipal Matei Vișniec.

Directorul interimar al Teatrului „Matei Vișniec”,  dna Angela Zarojanu:

–  „Astăzi este o zi specială pentru noi. Este un moment special, pentru că avem un oaspete care ne onorează cu prezența sa aici și este un moment de sărbătoare a întregii comunități, pentru că beneficiem de prezența doamnei, Excelenței Sale doamna ambasador Laurence Auer, care este aici la noi la Suceava, în sala  teatrului : Matei  Vișniec, și salutăm prezenta domnului primar Ion Lungu, fără de care nu ar putea  avea loc acest moment si o să aflati imediat de ce.”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu: – „Este o onoare pentru orasul nostru. Este o onoare pentru mine, personal, să înmânăm astăzi, titlul de cetățean de onoare ambasadorului Franței, Excelenței Sale Doamna Laurence Auer.S-o aplaudăm! Excelența Sa, pe lângă faptul că este un bun ambassador, e și un prieten deosebit al Sucevei, al Bucovinei și al României. Consiliul Local al municipiului Suceava confer  titlul de Cetățean de onoare al municipiului Suceava, Excelenței Sale Doamnei Lorence Auer, Ambasador al Franței în România. Felicitări! Și un mic souvenir, așa, o amintire. Ce am găsit noi, deci, o amintire din Bucovina, o ie. Așa mi-au spus specialiștii, că e steo ie din Bucovina, din Suceava.”

Suceava este poarta de intrare in Bucovina, ca atare un album aici cu Bucovina să vă aduceți aminte ca a fost la Suceava si ati primit titlul de cetățean de onoare.

Excelența Sa Laurence Auer:- „ Astăzi sunt foarte onorată să primesc această distincție. Vreau să exprim mulțumirile Franței și ale Europei pentru tot sprijinul Sucevei in criza ucraineană, în această perioadă de intensă colaborare. A fost pentru mine un semestru foarte special.”

Sursa:

TV PLUS Suceava

Sursa: https://www.facebook.com/telviziuneaplus/videos/1288437248353076


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *