Current track

Title

Artist


Weekend încărcat pentru pompierii brașoveni

#Postat de on mai 2, 2022

În weekend-ul prilejuit de Ziua Internațională a Muncii, aproape 120 de pompieri au asigurat, zilnic, misiunile de protecție a populației, la nivelul judetului Brasov.

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică s-au înregistrat 152 de situații de urgență. Mare parte din misiunile gestionate de pompieri a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, (peste 85% din numărul total de intervenții), ceea ce înseamnă aproximativ 129 de astfel de situații. De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea a 4 incendii si la 7 accidente rutiere, precum și în alte 32 de misiuni de protejare a comunităților.

Foto: ISU Brașov

În cele trei zile, au fost asistate 109 persoane din punct de vedere medical de catre echiapjele SMURD.

„Pe linie preventivă, în perioada de referință, pompierii au derulat controale la unități turistice sau obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

În urma acțiunilor desfășurate în perioada 29 aprilie – 2 mai  colegii noștri au efectuat 5 controale și 3 activități de informare preventivă in judet, iar pentru neregulile identificate în teren au fost aplicate .47 de sancțiuni contravenționale, dintre care 4 de amenzi, în cuantum de 24.000 lei.

Acoperirea în cele mai bune condiții a dinamicii intervențiilor din această perioadă a fost asigurată cu peste 48 de mijloace tehnice, dintre care 19 echipaje de stingere, 2 mașini de descarcerare, precum și 15 echipaje SMURD care au încadrat autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și 2 motociclete”, a precizat ISU Brașov.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *