Current track

Title

Artist


Ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava

#Postat de on aprilie 27, 2022

Astăzi, 27.04.2022, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, pe a cărei ordine de zi au figurat următoarele puncte:
Analizarea situațiilor de urgență generate de prezența carnivorelor mari – urși în zonele de locuit urbane/rurale din Bazinul Dornelor și dispunerea unor măsuri pentru pe cale de consecință în vederea limitării și înlăturării riscurilor produse de acestea.
Efectuarea unei analize și dispunerea unor măsuri ca urmare a situațiilor de urgență generate de blocarea Telescaunului din Stațiunea turistică Vatra Dornei în decursul lunii curente.
Urmare a discuțiilor purtate între reprezentanții instituțiilor prezente, a reieșit necesitatea adoptării unor măsuri care să conducă la îmbunătățirea condițiilor și rezultatelor intervențiilor în cazul situațiilor de urgență de natura celor analizate, precum și a cadrului general de siguranță în zonele montane.
Nu în ultimul rând, a fost subliniată necesitatea implicării active, a conlucrării mai strânse cu societatea civilă (voluntari, asociații, fundații) în efortul și demersurile pe care le fac instituțiile statului în scopul menținerii unui climat de siguranță în zona montană. Un prim pas a fost făcut astăzi prin invitarea la ședința CJSU a președintelui Asociației „CASA LUI PATROCLE” Suceava, doamna Roxana Ciornei, care și-a susținut o serie de puncte de vedere cu privire la aspectele discutate.
Sursa: https://www.facebook.com/prefecturasuceava.ro/posts/299805489001935

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *