Current track

Title

Artist


James Franco este un actor, regizor, scenarist, producător, autor și profesor american

#Postat de on aprilie 19, 2022

James Edward Franco (născut la 19 aprilie 1978) este un actor, regizor și scriitor american. Pentru rolul din 127 de ore (2010), a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor .Este cunoscut pentru colaborările sale cu colegul actor Seth Rogen , care a apărut în opt filme și un serial de televiziune cu el, exemple fiindPineapple Express (2008), This Is the End (2013), Sausage Party (2016) și The Disaster Artist (2017), pentru care a câștigat un Globul de Aur pentru cel mai bun actor.

Franco este, de asemenea, cunoscut pentru munca sa la televiziune, unde primul său rol proeminent de actor a fost personajul Daniel Desario din comedia-dramă de scurtă durată Freaks and Geeks (1999–2000), care a dezvoltat un cult . El a interpretat personajul principal în filmul biografic de televiziune James Dean (2001), pentru care a câștigat un Glob de Aur și a primit nominalizări pentru Screen Actors Guild Award și Primetime Emmy Award . Franco a avut un rol recurent în telenovela General Hospital (2009–2012) și a jucat în seria limitată 11.22.63 (2016). A jucat în David Simon – a creat drama HBO The Deuce (2017–2019).

Franco este voluntar pentru organizația de caritate The Art of Elysium și a predat cursuri de film la New York University , University of Southern California , UCLA , Studio 4 , Palo Alto High School și Playhouse West.

Filmografie

James Franco la premiera Omul-păianjen 3 în New York City, 2007
  • Why him? (2016) – Laird Mayhew
  • True Story (2014) – Christian Longo
  • The Game (2013) – dl. Mistery
  • The Perfect Moment (2013) – Robert Mapplethorpe
  • The Apocalypse (2013) – James Franco
  • Grozavul și puternicul Oz (2013) – Oscar Diggs / Oz
  • Child of God (2013) – Jerry
  • Spring Breakers (2013) – Alien
  • The Iceman (2013) – Marty (cameo)
  • Black Dog, Red Dog (2012) – Leo
  • Hollywood Heights (2012) – Osbourne Silver
  • Lovelace (2012) – Hugh Hefner
  • Tar (2012) – Charles Kenneth Williams
  • As I Lay Dying (2012) – regizor
  • Maladies (2012) – James
  • Cherry (2012) – Frances
  • General Hospital (54 episoade, 2009 – 2012) – Robert ‘Franco’ Frank
  • The Stare (2012) – Tyrone
  • Francophrenia (Or Don’t Kill Me, I Know Where the Baby Is) (2012) – Franco
  • Sal (2011) – Milton Katselas
  • Rebel (scurt-metraj, 2011) – James Dean
  • Rise of the Planet of the Apes / Planeta maimuțelor: Invazia (2011) – Will Rodman
  • The Broken Tower (2011) – Hart Crane
  • Your Highness / Măria Ta (2011) – Fabious
  • The Colbert Report (1 episod, 2011) – Frank Jameso
  • The Green Hornet / Viespea Verde 3D (2011) – Danny Crystal Clear
  • 127 Hours / 127 de ore (2010) – Aron Ralston
  • Shadows and Lies (2010) – William Vincent
  • Masculinity & Me (2010)
  • Date Night / Întâlnire cu surprize (2010) – Taste
  • Eat Pray Love / Mănâncă roagă-te iubește (2010) – David Piccolo
  • Love & Distrust / Dragoste și neîncredere (2010) – Travis
  • Howl / Urletul (2010) – Allen Ginsberg
  • Milk / Milk – Prețul curajului (2008) – Scott Smith
  • Nights in Rodanthe / Nopți în Rodanthe (2008) – Dr. Mark Flanner (necreditat)
  • Pineapple Express / Pineapple Express: O afacere riscantă (2008) – Saul Silver
  • Camille (2008) – Silas Parker
  • The Hills with James Franco and Mila Kunis (scurt-metraj, 2007) – Justin Bobby
  • Good Time Max (2007) – Max Verbinski
  • In The Valley of Elah / În valea terebinților (2007) – sergentul Dan Carnelli
  • Spider-Man 3 / Omul-păianjen 3 (2007) – Harry Osborn / Noul Goblin
  • Knocked Up / Un pic însărcinată (2007) – James Franco (necreditat)
  • Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee (2007) – Dean Silo
  • Interview / Interviu (2007) – iubitul Katyei la telefon
  • An American Crime / O crimă perfectă (2007) – Andy
  • Annapolis (2006) – Jake Huard
  • Flyboys / Eroii cerului (2006) – Blaine Rawlings
  • The Dead Girl / Fata moartă (2006) – Derek
  • Grasshopper (scurt-metraj, 2006) – Travis
  • The Wicker Man / Omul de răchită (2006) – barman #1
  • Tristan și Isolda (2006) – prințul Tristan
  • The Ape / Maimuța (2005) – Harry Walker
  • The Great Raid / Marele Raid (2005) – căpitanul Robert Prince
  • Fool’s Gold (2005) – Brent
  • Spider-Man 2 / Omul Păianjen 2 (2004) – Harry Osborn
  • The Company / Vedere de ansamblu (2003) – Josh
  • City by the Sea / Amprenta unui asasin (2002) – Joey LaMarca
  • Sonny (2002) – Sonny Phillips
  • Blind Spot (2002) – Danny
  • Mother Ghost (2002) – tip pe skateboard
  • You Always Stalk the Ones You Love (2002)
  • The Car Kid (2002) – tipul de la bar
  • Deuces Wild / Așii sălbatici (2002) – Tino
  • Spider-Man / Omul Păianjen (2002) – Harry Osborn
  • James Dean (TV, 2001) – James Dean / Naratorul
  • Mean People Suck (2001) – Casey
  • Some Body / Cineva (2001) – tipul din apartament #3 (necreditat)
  • The X-Files / Dosarele X (1 episod, 2001) – ofițer #2
  • Freaks and Geeks / Rebelii și tocilarii (18 episoade, 1999 – 2000) – Daniel Desario
  • At Any Cost (TV, 2000) – Mike
  • Whatever It Takes / Cu orice preț (2000) – Chris Campbell
  • If Tomorrow Comes (2000) – Devin
  • Never Been Kissed / Un sărut adevărat (1999) – Jason Way (creditat James Edward Franco)
  • Profiler / Profiler: Psihologia crimei (1 episod, 1999) – Stevie
  • To Serve and Protect / În slujba dreptății (TV, 1998) – Matt Carr
  • 1973 (1998) – Greg
  • Pacific Blue (1 episod, 1997) – Brian

Discografie

Albume

  • 2011: Turn It Up EP – colaborare cu Kalup Linzy
  • 2012: MotorCity EP – cu Tim O’Keefe, ca duo „Daddy”

Muzică pe alte albume

  • 2013: „Hanging with Da Dopeboys” – feat DangeRuss pe albumul Spring Breakers: Music from the Motion Picture
  • 2013: „I Love You” – feat Kalup Linzy pe albumul Romantic Loner

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *