Current track

Title

Artist


Pompierii vasluieni au stins, vineri, 18 martie 2022, incendii de vegetație în localitățile Sălcioara, comuna Banca, Voinești, comuna Voinești

#Postat de on martie 19, 2022

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Sălcioara, comuna Banca. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență pe aproximativ trei hectare de vegetație uscată și se extinsese la un depozit de furaje al unei gospodării. Ajutat de vânt, focul se propaga cu viteză spre un alt depozit de furaje, două case fiind în pericol de a fi cuprinse de flăcări. Cu sprijinul SVSU și al localnicilor, pompierii militari au oprit la limită înaintarea incendiului spre cele două locuințe și depozitul de furaje. Nu au existat persoane rănite sau intoxicate.
Au ars aproximativ trei hectare vegetație uscată și mărăciniș, circa două tone furaje și aproximativ două tone de gunoi. Au fost salvate două locuințe și peste zece tone furaje.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui/Punctul de Lucru Ivănești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Voinești, comuna Voinești. Din primele informații, se pare că există pericolul de propagare a incendiului spre o crescătorie de păsări.
Acțiunea este în dinamică.

Sursa: ISU Vaslui

 

 


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *