Current track

Title

Artist


Proiectul ECO(N)EȘTI – ECO-MĂRȚIȘOR, o lecție creativă și distractivă de reciclare

#Postat de on februarie 28, 2022

Exprimându-și ca una din priorități protejarea mediului, identificând necesitatea educării cetățenilor, în special a tinerei generații, pe probleme de mediu, prin asimilarea de cunoșințe, informații și formarea de atitudini și comportamente specifice adecvate, Primăria Municipiului Onești, Direcția de Cultură – Biblioteca ”Radu Rosetti” și Compartimentul Protecția Mediului PMO lansează proiectul ECO(N)EȘTI, proiect ce se va derula pe parcursul anului 2022, în parteneriat cu instituții de învățământ, ONG-uri, precum și alte entități care vor dori să se alăture acestui proiect. 

În cadrul proiectului se vor derula acțiuni de ecologizare, diseminarea unor ghiduri de bune practici, vizionări de filme documentare, schimburi de experiențe pe probleme de protecția mediului, marcarea și sărbătorirea prin activități specifice a unor evenimente mondiale ce țin de protecția mediului, precum și alte activități educative.

Luna martie este luna mărțișorului, un prilej bun de a desfășura alături de copii activități extracurriculare la bibliotecă. Pentru că anul acesta biblioteca Rosetti și-a propus o serie de activități sub tema: MISIUNEA VOASTRĂ ESTE SĂ SCHIMBAȚI LUMEA, cu ocazia Mărțișorului ne-am propus o lecție distractivă și creativă de reciclare. Este foarte important să învățăm generațiile viitoare importanța reciclării.

Reciclarea este procesul prin care deșeurile,  precum ambalajele, spre exemplu, sunt transformate în materie primă secundară pentru fabricarea de noi produse. În plus, reciclarea nu numai că aduce beneficii mediului, dar are și un efect pozitiv asupra economiei.

Pentru că este importantă educația privind mediul, derulăm proiectul ECO(N)EȘTI – ECO-MĂRȚIȘOR, prin care ne propunem ca alături de copii să învățăm să dăm viață altor lucruri. Astfel, din materiale reciclabile vom confecționa mărțișoare deosebite, demonstrând că prin puțină imaginație, putem reinventa noi produse.

De asemenea, prin acest proiect ne-am propus să valorificăm sărbătorile primăverii, să le transmitem tradițiile, contribuind astfel la formarea laturii estetice și sociale a personalității umane, la dezvoltarea gustului pentru frumos.

Astfel, împreună cu elevii clasei a IV-a, de la Școala Gimnazială „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” Onești, învățător Ciurea Cosmina, elevii clasei a IV-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești, învățător Zărnescu Marinela și Clubul Seniorilor vom realiza mărțișoare din material reciclabile.

La finalul activității acestea vor fi dăruite persoanelor în vârstă de la Căminul pentru persoane vârstnice Onești pentru a aduce o bucurie acestora. Până la urmă mărțișorul este simbolul speranței și al unui nou început.

 Prin intermediul proiectului ECO(N)EȘTI – ECO-MĂRȚIȘOR, desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Onești, Școala Gimnazială Nr. 1 Onești, Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” și Clubul Seniorilor Onești ne propunem să încurajăm reciclarea și să implicăm toate categoriile de vârstă  din rândul comunității locale pentru a avea o atitudine responsabilă față de mediu.(Comunicat Primăria Onești)

 


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *