Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 25 februarie 2022

#Postat de on februarie 25, 2022

1. Klaus Iohannis, discuție de ultimă oră cu președintele Ucrainei: angajamente în numele românilor

Şeful statului Klaus Iohannis a discutat la telefon cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski în care a reiterat faptul că România susţine suveranitatea şi integralitatea teritorială a Ucrainei şi este dispusă să ofere asistenţă umanitară, în contextul agresiunii militare a Rusiei.

2. Primele efecte ale războiului: UEFA anulează finala Ligii Campionilor din Sankt Petersburg

UEFA a decis să anuleze finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg din cauza situaţiei din Ucraina, informează Associated Press.

3. Armata rusă anunţă câştiguri teritoriale: „Populaţia civilă nu trebuie să se teamă de nimic”

Armata rusă a anunţat joi că separatiştii proruşi din estul Ucrainei au înregistrat câştiguri teritoriale în faţa armatei ucrainene, în timp ce Kievul se confruntă încă din cursul dimineţii cu o invazie militară din partea forţelor Moscovei, relatează France Presse, conform AGERPRES.

https://www.stiripesurse.ro

4. Nebunie la granița României: mii de oameni și sute de mașini din Ucraina așteaptă să intre în țara noastră

nvadarea Ucrainei de către Rusia determină populaţia ucraineană să părăsească în masă ţara aflată în război. Mii de oameni panicaţi de începerea conflictului militar au stat, joi, la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina şi România, în zona localităţii Tereblecea, pentru a părăsi, pe jos, teritoriul ucrainean, având ca destinaţie finală diferite oraşe din România sau alte ţări europene. De asemenea, sute de maşini cu numere de Ucraina aşteptau la rând în Punctul de Trecere a Frontierei Tereblecea – Siret, pentru a putea ajunge în România.

5. Mircea Lucescu nu are de gând să părăsească Ucraina: Eu nu sunt laș, să sperăm că s-or potoli oamenii ăştia mari şi fără minte

Clubul Dinamo Kiev, la care antrenor principal este Mircea Lucescu, a postat, joi, un mesaj pe Facebook, de rezistenţă în faţa invadatorilor ruşi, conform news.ro.

6. Cozi kilometrice de mașini la granița Moldovei cu Ucraina. Mai mulți militari înarmați și-au făcut prezența, punctul de control fiind închis

Zeci de mașini cu cetățeni ucraineni au ajuns, în această dimineață, la granița cu Republica Moldova. În primele ore ale acestei dimineți în punctele de trecere ale frontierei dintre Moldova și Ucraina s-au format cozi kilometrice, transmite Știri.md.

7. Alertă în Franța: Macron a convocat Consilul de Apărare a Țării și l-a sunat Zelenski – Somație pentru Putin

Preşedintele francez Emmanuel Macron a convocat joi dimineaţă, la 09:00, Consiliul de apărare şi securitate naţională la Palatul Elysee în problema situaţiei din Ucraina, după ce armata rusă a lansat o ofensivă militară în zorii zilei, a anunţat preşedinţia franceză, citată de AFP. Şeful statului francez a avut o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, cu care a vorbit la „telefonul mobil”. Zelenski i-a „cerut intervenţii multiple în sprijinul Ucrainei” şi o poziţie unită din partea europenilor, în condiţiile în care Franţa exercită în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

8. Decizie de ultimă oră – NATO anunță că se înarmează masiv cu tehnică și soldați în Europa de Est

NATO condamnă ferm atacul Rusiei asupra Ucrainei, pe care îl consideră „o ameninţare gravă la adresa securităţii euro-atlantice”, şi anunţă suplimentarea prezenţei militare în ţările est-europene, scrie Mediafax.

9. Vasile Dîncu spune că România este într-o stare de vigilență: Am stabilit 6-7 județe de graniță unde vom primi refugiați

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus, joi, după ce Rusia a invadat Ucraina, că România este pregătită pentru refugiații care ar urma să sosească din țara devastată de război.
Am stabilit 6-7 județe de graniță unde vom primi refugiați. Am pregătit toate materialele pentru acestea.

10. S-a activat planul de apărare a NATO. Mai mulți militari americani ar putea sosi în Europa de Est

Administrația Biden ia în considerare mutarea mai multor forțe americane aflate deja în Europa în Est, din cauza puterii de foc masive a Rusiei atât de aproape de aliați, potrivit unui oficial american citat de CNN.

11. Primii refugiați din Ucraina: Mai mulți profesori cer să fie cazați împreună cu familiile lor la Galați

Mai mulți profesori din Ismail, Ucraina, cer să fie primiți în România și să fie cazați la Galați împreună cu familiile lor. Solicitarea a fost făcută prin intermediul Universității Dunărea de Jos din Galați, profesorii fiind colaboratori ai instituției gălățene, transmite Mediafax.

12. Dan Dungaciu anunță că Rusia nu poate fi oprită: O soluție diplomatică e aproape imposibilă

Directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că Rusia nu se va opri până nu va obţine garanţiile cerute şi că este foarte greu de întrezărit o soluţie diplomatică în termeni formali.

13. Ucraina, lovită din toate părțile: Peste 200 de atacuri ale armatei ruse de la începerea invaziei

Rusia a efectuat peste 200 de atacuri asupra unor obiective din Ucraina de la începutul invaziei militare, anunţă Poliţia naţională ucraineană, conform postului de televiziune Sky News, anunță Mediafax.

14. Școlile parohiale din Spania şi Portugalia au fost frecventate, în 2021, de peste 1.500 de copii romani

În Episcopia Spaniei şi Portugaliei funcţionează 77 de şcoli parohiale. La activităţile desfăşurate anul trecut în cadrul acestora au participat 1.576 de copii români.
Datele de mai sus au fost semnalate la ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, prezidată de Episcopul Timotei, scrie basilica.ro.

15. Sportiva ucraineană Elina Svitolina, după ce Rusia a invadat Ucraina: ‘Nu pot…’

Sportivii ucraineni au început să reacţioneze după ce Rusia a invadat, joi dimineaţă, Ucraina. Jucătoarea de tenis Elina Svitolina, locul 15 WTA, este printre primii care au postat mesaje pe reţelele de socializare.

„Nu pot…”, a scris ea pe Twitter, alături de emoticoane care reprezintă lacrimi şi inimi frânte.

Ea a scris mai mult pe Instagram, reţea pe care a postat şi un video despre ţara ei, precum şi sloganul „Nu, războiului în Ucraina”

„Sunt mândră că sunt ucraineană. Ne unim în acest moment crucial de dragul păcii şi al viitorului statului nostru. Slavă Ucrainei!”, a spus sportiva.

16. Boris Johnson, ‘îngrozit de evenimentele înspăimântătoare’ din Ucraina: ‘Marea Britanie şi aliaţii noştri vor răspunde în mod hotărât’

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a transmis joi că este „îngrozit de evenimentele înspăimântătoare din Ucraina” şi că a vorbit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre următorii paşi, relatează Reuters, conform AGERPRES.
,,Suntem alături de Ucraina şi vom lucra cu partenerii noştri internaţionali pentru a răspunde la acest act teribil de agresiune”, a adăugat ministrul britanic de Externe.

17. Germania anunță că extinde participarea la misiunea NATO de poliţie aeriană în România

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht. Foto: Profimedia

Germania este pregătită să-și extindă sprijinul în cadrul misiunii NATO de poliţie aeriană în România şi, de asemenea, să dea curs altor solicitări din partea Alianţei Nord-Atlantice, a anunţat ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *