Current track

Title

Artist


Michelle Obama este o politiciană, avocată și autoare americană, soția celui de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama

#Postat de on ianuarie 17, 2022

Michelle LaVaughn Robinson Obama (născută la 17 ianuarie 1964) este un avocat și autoare american care a servit ca primă doamnă a Statelor Unite din 2009 până în 2017. A fost prima femeie afro-americană care a ocupat această funcție. Ea este soția fostului președinte american Barack Obama.

Official portrait of First Lady Michelle Obama in the Green Room of the White House, Feb. 12, 2013. (Official White House Photo by Chuck Kennedy)..This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be manipulated in any way and may not be used in commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.

 

Michelle Obama

a absolvit Universitatea Princeton și Facultatea de Drept din Harvard . La începutul carierei sale juridice, a lucrat la firma de avocatură Sidley Austin , unde l-a cunoscut pe Barack Obama. Ulterior, ea a lucrat în organizații nonprofit și ca decan asociat al Serviciilor Studenților la Universitatea din Chicago , precum și vicepreședinte pentru Afaceri Comunitare și Externe al Centrului Medical al Universității din Chicago . Michelle s-a căsătorit cu Barack în 1992 și împreună au două fiice.Obama a făcut campanie pentru candidatura prezidențială a soțului ei în 2007 și 2008, ținând un discurs principal la Convenția Națională Democrată din 2008 . Ulterior, ea a susținut discursuri apreciate la convențiile din 2012 , 2016 și 2020 . În calitate de primă doamnă, Obama a servit drept model pentru femei și a lucrat ca avocat pentru conștientizarea sărăciei, educație, nutriție, activitate fizică și alimentație sănătoasă. Ea a susținut designerii americani și a fost considerată o icoană a modei.

După președinția soțului ei, influența ei a rămas mare; în 2020, Obama a ocupat primul loc în sondajul Gallup al celei mai admirate femei din America pentru al treilea an consecutiv.

Doamna Obama este mama a două fiice, Malia și Sasha și este sora lui Craig Robinson, antrenorul echipei de baschet de la Oregon State University.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *