Current track

Title

Artist


Primii bani din PNRR au ajuns în România. Suma uriașă care a fost virată de Comisia Europeană în contul Ministerului de Finanțe

#Postat de on ianuarie 13, 2022

Ministerul Finanțelor a anunțat joi, 13 ianuarie, că România a primit prefinanţarea de 13% din împrumutul de aproximativ 14,94 miliarde de euro contractat de România de la Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă. „Comisia Europeană a virat aproximativ 1,9 miliarde euro în contul Ministerului Finanţelor deschis la BNR. Suma reprezintă prefinanţarea de 13% din împrumutul de aproximativ 14,94 miliarde de euro contractat de România de la Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă”, anunţă ministerul.

Ursula von der Leyen a negociat din partea Comisiei Europene detaliile finanțării României FOTO Hepta

Această sumă vine în completarea primei tranşe a prefinanţării, pe componenta de grant, plătită de către Comisia Europeană la data de 2 decembrie 2021, în valoare de 1,85 miliarde euro. Astfel, până la acest moment, o sumă totală de 3,79 miliarde euro a fost acordată României, de la momentul aprobării şi demarării implementării PNRR, la 3 noiembrie 2021.

Conform Deciziei de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021, sumele împrumutului vor fi disponibilizate în 10 tranşe, în baza îndeplinirii de partea română a jaloanelor şi ţintelor în cadrul reformelor şi investiţiilor asociate împrumutului.

Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe componenta de împrumut, vor fi finanţate reforme şi investiţii care contribuie la redresarea economică şi socială, precum şi la dezvoltarea pe termen lung a ţării. Sursa: ziare.com.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *