Current track

Title

Artist


SpaceX va lansa cel mai avansat satelit din lumea arabă în 2023

#Postat de on noiembrie 1, 2021

Lansarea MBZ-SAT face parte din ambițiile spațiale mai largi ale Emiratelor Arabe Unite, inclusiv planurile de a avea o colonie umană pe Marte până în 2117. Centrul spațial Mohammed Bin Rashid (MBRSC), organizația guvernamentală care lucrează la programul spațial din Emiratele Arabe Unite, a anunțat că va folosi programul de transport în comun SpaceX pentru a lansa satelitul MBZ-SAT în spațiu în 2023. SpaceX și-a stabilit programul de partajare cu doi ani în urmă ca o alternativă ieftină la serviciile tradiționale de lansare cu mănuși albe.

De atunci, peste 200 de sateliți au fost lansați datorită programului, care vizează sateliți mici precum satelitul MBZ-SAT de 700 kg, a cărui greutate și dimensiune îl fac potrivit pentru portul de clasă ESPA de 60 cm, care are o capacitate maximă de 830 kg. Odată implementat cu succes, MBZ-SAT va deveni cel mai puternic satelit de imagistică a Pământului din lumea arabă, depășind semnificativ KhalifaSat, primul satelit construit în Emirate, oferind o putere de rezoluție de aproape două ori mai mare și prezentând mai multe alte îmbunătățiri pentru a prelua imagini clare de la 500 km deasupra suprafeței Pământului. Cele mai multe componente pentru satelit au fost dezvoltate pe plan intern în parteneriat cu companii din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Strata, deținută de Mubadala, Falcon Group, Edge Group EPI, Halcon și Rockford Xellerix.

Mai este încă destul de mult de lucru înainte ca MBZ-SAT să poată decola în spațiu, motiv pentru care satelitul nu se va lansa mai devreme de ​​2023. „Echipa MBRSC a finalizat modelul structurii și testele inițiale ale MBZ. -SAT împreună cu finalizarea modulului de inginerie și calificare Flatsat”, a scris organizația pe Twitter. „Echipa va începe acum pregătirile pentru fabricarea modelului de zbor”. Lansarea MBZ-SAT face parte din ambițiile spațiale mai largi ale Emiratelor Arabe Unite, inclusiv un plan de a avea o colonie umană pe Marte până în 2117 și participarea la programul Artemis al NASA, care își propune să returneze astronauții pe Lună până în 2024. Pentru a deveni un jucător important în cursa spațială, Emiratele Arabe Unite trebuie să sprijine companiile locale și să inspire tinerii să urmeze cariere în industria spațială. Sursa: techmgzn.com


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *