Current track

Title

Artist


Parlamentul a stabilit o modificare la Legea educației: să fie introduse în școli educația financiară si programe de educaţie juridică

#Postat de on octombrie 19, 2021

Cursul de competențe antreprenoriale va deveni cursul de competențe antreprenoriale și financiare. Această schimbare ar urma să se aplice efectiv din anul școlar următor anului în care se publică proiectul de lege în Monitorul Oficial.

Proiectul stabilește că elevii vor beneficia și de programe de educaţie juridică. Este nevoie să înţeleagă şi să integreze şi comportamente responsabile din punct de vedere juridic.

Introducerea educației antreprenoriale în școli reprezintă un aspect de natură a încuraja spiritul antreprenorial de la vârste cât mai fragede.
,,Stimularea educației antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, iar România se aliniază astfel trendului global. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți absolvenții vor deveni antreprenori, însă toți vor avea nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu”, scriu inițiatorii proiectului.

Ideea este de a-i învăța pe elevi diferența dintre active și pasive, cum funcționează creditele, diferența dintre cardul de credit și cardul de debit, cum funcționează IFN-urile, care este importanța economisirii și informații de bază despre investiții la bursă.

Atenție! Ca să se aplice, proiectul trebuie să fie promulgat de președintele țării și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro/19.10.2021


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *