Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 18 octombrie 2021

#Postat de on octombrie 18, 2021

1. Campionatul Mondial de Gimnastică: Marian Drăgulescu (40 de ani) și Maria Ceplinschi (16 ani), reprezentanții României la întrecerea de la Kitakyushu

Marian Dragulescu
Ceplinschi , una dintre speranțele gimnasticii feminine românești.
Campionatul Mondial de gimnastică debutează luni, la Kitakyushu (Japonia), cu calificările feminine. România este reprezentată de doar doi gimnaști, Maria Ceplinschi și Marian Drăgulescu. La doar 16 ani, Ceplinschi se află la prima ediție, pe când, Marian Drăgulescu, la aproape 41 de ani, va fi prezent pentru ultima dată la CM.

2. Primul film realizat pe orbită: Echipa rusă care a filmat pe Stația Spațială a revenit pe Pământ

Echipa rusă, fomată dintr-o actriță, un regizor și un cosmonaut, care a petrecut 12 zile la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) pentru a realiza primul film în spațiu, s-a întors duminică dimineață pe Pământ, potrivit AFP.

3. Balada „Easy On Me“, cântată de Adele, a devenit cea mai ascultată într-o singură zi pe Spotify

Balada a bătut recordul de ascultări în 24 de ore, a anunţat platforma într-un mesaj publicat pe Twitter.

Videoclipul „Easy On Me”, prezentat vineri pe YouTube, se apropie de 50 de milioane de vizualizări.
Interpreta melodiei „Someone Like You” a anunţat săptămâna aceasta că albumul „30” va fi lansat pe 19 noiembrie, la şase ani după „25”.
În aceşti ani de pauză, Adele s-a despărţit de soţul ei şi tatăl fiului ei, Simon Konecki. Aşa cum a declarat artista, acest album vorbeşte despre perioada sa zbuciumată.
Adele a revenit în peisajul mediatic cu două interviuri acordate ediţiilor britanică şi americană a revistei Vogue, în care vorbeşte despre parcursul celor şase ani.

4. Barack Obama vine cu Joe Biden în Europa la summitul pentru schimbările climatice. În schimb, președintele Chinei „probabil” va lipsi

Fostul președinte american Barack Obama și-a confirmat participarea la summitul COP26 de la Glasgow dedicat combaterii încălzirii climatice Foto: Profimedia Images
Fostul președinte american Barack Obama se va alătura actualului președinte Joe Biden și celor peste 120 de șefi de stat la summitul pentru schimbări climatice (COP26) care va începe la 31 octombrie la Glasgow, în Scoția. În schimb, președintele Chinei, Xi Jinping, „cel mai probabil” va lipsi de la cea mai mare conferință pe această temă care are loc în ultimii șase ani, în condițiile în care țara sa joacă un rol crucial în eforturile mondiale pentru combaterea fenomenelor ce fac din planetă o lume mai periculoasă.

https://www.digi24.ro

5. Ministerul Transporturilor cere creşterea limitei de viteză de la 100 km/h la 120 km/h pe Drumurile Expres, respectiv de la 130 la 140 km/h pe autostradă. Legătura între limita maximă de viteză şi finanţarea europeană/Drulă a depus un proiect de lege pentru şosele mai rapide

Primii kilometri de Drum Expres din România ar putea fi deschişi circulaţiei până la sfârşitul anului sau cel mai târziu la primăvară, lotul doi al Drumului Expres Craiova- Piteşti fiind la peste 90 % stadiu fizic de execuţie. Tronsonul dintre Balş şi Slatina unde lucrează constructorul român UMB are o lungime de 40 de kilometri cu profil de Drum Expres, foarte aproape de cel al unei autostrăzi. Practic, ce deosebeşte un Drum Expres de o Autostradă este lăţimea benzii de circulaţie, mai îngustă cu 25 cm. şi lăţimea benzii de urgenţă, 1,5 metri faţă de 3 metri la autostradă (banda de încadrare 0,5 metri la DEx).

6. Thrillerul psihologic „Miracol”, în regia lui Bogdan George Apetri, a câştigat marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia

Thrillerul psihologic „Miracol/ Miracle”, în regia lui Bogdan George Apetri, a câştigat Marele Premiu al competiţiei internaţionale la cea de-a 37-a ediţie a Warsaw Film Festival. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc sâmbătă.

„La orice festival merg, nu fac altceva decât să reprezint întreaga echipă care a lucrat din greu la film. Filmul nu e al regizorului, ci al oamenilor care au pus umărul la realizarea lui. Aşa că orice premiu – cum e acum la Varşovia – nu e al meu, ci al nostru. Îl împart cu fiecare membru al echipei care şi-a pus semnătura pe Miracol/ Miracle, de la primul până la ultimul om”, a declarat regizorul Bogdan George Apetri.

7. Ministrul de Externe Bogdan Aurescu va participa, luni, la Luxemburg, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre UE (Consiliul Afaceri Externe – CAE)

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va participa luni la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre UE (Consiliul Afaceri Externe – CAE), care se va desfăşura la Luxemburg. Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vor fi relaţiile Uniunii Europene cu statele din regiunea Golfului, precum şi perspectivele Parteneriatului Estic (PaE), inclusiv din perspectiva rezultatelor Summitului PaE care va avea loc în luna decembrie, mai arată comunicatul de presă al MAE.

8. FT: China a testat în secret o rachetă nucleară hipersonică pe orbită

China ar fi testat o rachetă nucleară hipersonică, folosind modelul de rachetă „Long March”, cu care au zburat și astronauții chinezi în misiunea recentă Shenzhou-13. Foto: Kevin Frayer/ Getty Images

China a testat o rachetă nucleară hipersonică pe orbita terestră, potrivit publicației Financial Times (FT), citată de AFP.

9. Spectacolul „Capcană mortală”, cea mai longevivă comedie-thriller de pe Broadway, în premieră în România

Spectacolul „Capcană mortală”, de Ira Levin, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, o montare în premieră pe ţară, se joacă duminică, de la ora 20.30, la Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara.

10. Şeful Pentagonului vine în România: turneu în zona Mării Negre, unde mai vizitează Georgia şi Ucraina

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a plecat duminică într-un turneu în regiunea Mării Negre pentru a întări alianţele cu ţările supuse presiunii ruse şi pentru a exprima recunoştinţa SUA pentru contribuţia lor la războiul din Afganistan timp de două decenii, relatează Agerpres.
În România, secretarul american al apărării se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul apărării naţionale Nicolae Ciucă, într-un context de nouă criză politică în ţară.

11. Simona Halep va evolua cu Anastasia Potapova, în primul tur al turneului de la Moscova

Simona Halep, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 8, beneficiară a unui wildcard, va evolua cu sportiva rusă Anastasia Potapova, 20 de ani, locul 77 WTA, şi ea beneficiară a unei invitaţii, în turul I al turneului de categorie WTA 500 Kremlin Cup, de la Moscova.

12. Elon Musk s-a adresat unei adunări de 200 de directori ai Volkswagen, printr-un apel video

Directorul general al Tesla, Elon Musk, s-a adresat unei adunări de 200 de directori ai Volkswagen, printr-un apel video, la invitaţia directorului general al grupului auto german, Herbert Diess, care doreşte să îşi mobilizeze subalternii pentru trecerea mai rapidă la vehiculele electrice, transmite Reuters.

13. Mașini electrice pentru italieni. Guvernul alocă 100 de milioane de euro suplimentar pentru a subvenționa cetățenii

Italia alocă o sumă suplimentară de 100 de milioane de euro pentru a subvenționa în acest an cetățenii care doresc să cumpere vehicule mai puțin poluante, a declarat ministrul Industriei, Giancarlo Giorgetti, citat de Reuters.

Schema face parte dintr-un act normativ mai amplu de stimulare economică aprobat de cabinet.

Fondurile vor fi alocate în principal pentru achiziția de mașini electrice și hibrid, dar vor fi disponibile și pentru mașini mici și mijlocii Euro6 cu emisii reduse, vehicule comerciale și mașini second-hand, a declarat Giorgetti.

14. Erdogan: Turcia este în discuții cu SUA pentru achiziționarea de avioane de luptă F-16 / Anunțul vine după ce Turcia a fost exclusă din programul F-35

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, duminică, că ţara sa este în discuţii cu SUA pentru achiziţia de avioane de luptă F-16, după ce Turcia a fost exclusă din programul F-35, relatează AFP, citată de Agerpres.

https://www.g4media.ro

15. STUDIU Urbanizarea și turismul conduc la dispariția masivă a insectelor de pe insulele tropicale: „Extincţia speciilor indusă de om este deosebit de drastică”

Turismul şi urbanizarea conduc la o dispariţie masivă a insectelor pe insulele tropicale, potrivit unui studiu realizat de cercetători germani în Maldive, relatează duminică dpa, citată de Agerpres.

16. Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing va fi aprinsă luni fără spectatori

Flacăra olimpică va fi aprinsă, luni, la Olympia, pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022), iar a doua zi va pleca spre China, informează AFP.

17. STUDIU Planeta Venus nu a putut niciodată să aibă oceane, subminând și mai mult teoria că ar fi putut să găzduiască forme de viață

Planeta Venus nu a putut niciodată să aibă oceane, potrivit unui studiu realizat de mai mulţi oameni de ştiinţă, care au utilizat un model climatologic sofisticat şi au ajuns la concluzii care subminează şi mai mult ipoteza conform căreia planeta „geamănă” a Terrei ar fi putut să găzduiască forme de viaţă, informează AFP, citată de Agerpres.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *