Current track

Title

Artist


Studiu: energie verde de la o mină de aur din Africa de Sud epuizată

#Postat de on octombrie 9, 2021

Thyssenkrupp Uhde Africa de Sud, o unitate a conglomeratului industrial Thyssenkrupp, și firma de remediere minieră Wismut vor efectua un studiu de prefezabilitate pentru un proiect de „stocare a energiei hidroelectrice pompate, subterană și regenerabilă” (RUPHES) la o mină de aur din Africa de Sud epuizată.

Cele două companii germane au semnat, de asemenea, un acord cu Pumped Hydro Storage Sweden, care dezvoltă în prezent un proiect de stocare a energiei subterane cu pompare de 2 MW / 8 MW pe o mină de fier abandonată din Aland, Finlanda, cu sprijinul Comisiei Europene și al Agenției Suedeze pentru Energie. RUPHES din vechile mine, combinate cu energia solară și eoliană, pot furniza în mod fiabil energie verde atunci când este nevoie, în timp ce reconversia minelor de aur epuizate permite programări scurte de construcție și costuri reduse semnificativ. Rezervoarele care sunt de obicei componentele cele mai costisitoare ale hidrocentralelor pompate trebuie doar să fie adaptate la noul lor scop ”, a spus Thyssenkrupp într-un comunicat.

Capetele hidraulice ridicate și geologia stabilă a rocilor dure fac minele de aur ultra-adânci ideale pentru punerea în aplicare a conceptului și pentru producerea de energie electrică verde fiabilă, competitivă, precum și hidrogen verde și amoniac verde, speră Thyssenkrupp. În iunie 2021, o companie sud-africană de extracție a aurului a anunțat că este capabilă să producă electricitate din energie solară la 1,1 centi SUA pe kilowatt oră, care este printre cele mai mici costuri de producție pentru energia solară din lume, a spus conglomeratul german, fără a da mai multe detalii. „Faptul că Africa de Sud are resurse solare și eoliene de nivel mondial câștigă aderență atât în ​​guvern, cât și în industrie. Este mai ieftin să furnizezi energie electrică din surse regenerabile din Africa de Sud decât să furnizezi energie prin importul de gaze străine”, a declarat compania. Sursa: rechargenews.com


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *