Current track

Title

Artist


EXPOZIŢIA „BUCĂŢI DIN STELE” va fi deschisă spre vizitare în perioada 9 octombrie – 10 decembrie 2021, la sediul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad

#Postat de on octombrie 8, 2021

Muzeul de Mineralogie al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este una dintre instituţiile cele mai importante de acest gen din România.

Muzeul de Mineralogie UBB ne încântă cu metale preţioase, cristale, pietre de podoabă, meteoriţi… Cuvinte cu care nu te întâlneşti în fiecare zi, dar care te poartă brusc într-o lume aparte – misterioasă şi fascinantă în acelaşi timp! Dacă locuieşti în Cluj-Napoca şi eşti pasionat de minerale, ai o mare şansă În cadrul muzeului propriu-zis sunt expuse aproximativ 8.000 de exponate, într-un spaţiu expoziţional de 126 m2.

Cu prilejul Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic,Serviciul de Astronomie din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza sâmbătă, 9 octombrie 2021 ora 17.00, vernisajul expoziţiei temporare „Băcăţi din stele”, acţiune culturală realizată în colaborare cu Muzeul de Mineralogie, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai” Cluj Napoca.

Expoziţia propusă va conţine în mare parte eşantioane de meteoriţi din colecţia Muzeului de Mineralagie al UBB, dar şi diverse machete cu tematică spaţială confecţionate de către membrii Astroclubului „Perseus”, în cadrul Şcolii de vară de Astronomie, „Descoperă Universul!”. În cuprinsul expoziţiei se vor găsi meteoriţi şi din colecţia personală a coordonatorului Astroclubului Iaşi, Ioan Agavriloaiei, care de altfel, va fi invitat la vernisajul expoziţiei.

Activitatea este organizată cu prilejul Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic, în perioada 4 – 10 octombrie, aceste date marcând două evenimente: 4 octombrie 1957 — lansarea primului satelit artificial, şi, 10 octombrie 1967 — Semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activităţile statelor în domeniul explorării şi utilizării paşnice a spaţiului cosmic, inclusiv a Lunii şi a celorlalte corpuri cereşti.

Coordonator activitate:Dumitru Ciprian Vîntdevară, Şef Serviciu Astronomie – Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *