Current track

Title

Artist


Exercițiu de simulare a producerii de inundații și accidente la construcții hidrotehnice

#Postat de on octombrie 8, 2021

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava și Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, din cadrul #ApeleRomaneSiret, au fost, timp de două zile, protagonistele unui exercițiu de simulare a producerii de inundații și accidente la construcții hidrotehnice., este o ocazie de a verifica și îmbunătăți modul în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

SGASuceava a ales ca zonă de desfășurare a exercițiului bazinul râului Bistrița, pe tronsonul Vatra Dornei-Broșten în 20 de localități. Scenariul prevede ploi însemnate cantitativ, cu depășirea pragurilor critice de precipitații. În exercițiu au fost implicate autoritățile locale aferente celor 20 de localități, dar și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava.

SGA Neamț a ales ca zonă de desfășurare a exercițiului bazinul râului Moldova, pe tronsonul Tupilați-Roman., în exercițiu a fost implicat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț.

În urma acestor exerciții, se vor consemna termenele și responsabilitățile pentru remedierea eventualelor deficiențe semnalate, precum și propuneri pentru îmbunătățirea activității de management al situațiilor de urgență. ATENȚIE EXERCIȚIU DE SIMULARE! DATELE NU SUNT REALE!

Sursa: Apele Române Siret/08.10.2021


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *