Current track

Title

Artist


Toate semnele care-ți arată că ești într-o relație toxică, deși nu vrei să accepți asta

#Postat de on octombrie 6, 2021

Care sunt semnele unei relații disfuncționale?Cei de la vice.com au vorbit cu un psiholog despre gaslighting, gelozie retroactivă și lipsa limitelor. Relațiile toxice pot fi de multe feluri, dar, cel mai des, când vorbim despre asta, ne referim la o relație romantică între două persoane.

O relație romantică poate fi toxică de la început sau se poate compromite în timp, pe mai multe nivele. Se poate întâmpla ca unul să aibă un comportament care să submineze libertățile celuilalt. Dar, de cele mai multe ori, se întâmplă ca unul dintre cei doi să-și exercite puterea asupra celuilalt prin exploatarea nesiguranțelor lui. Într-o astfel de relație, consecințele și daunele sunt emoționale, mentale sau chiar fizice.

Cunoaștem cu toții mai multe exemple de astfel de relații – de la filme criticate precum 365 Days, în care e ridicată în slăvi violența fizică, până la unele scene din Insula Iubirii în care violența psihologică e prezentată ca ceva normal, din viața de zi cu zi. Dania Piras e psiholog și expertă în sexualitate iar cei de la vice.com au vorbit cu ea despre comportamente disfuncționale în relații, manifestările lor și cum putem ieși din ele. Puteți afla mai multe amănunte citind vice.com.

 


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *