Current track

Title

Artist


Baza militară de la Câmpia Turzii, cea mai mare investiţie a SUA din acest an în Europa. Proiect de peste 130 de milioane de dolari

#Postat de on septembrie 23, 2021

În baza Inițiativei pentru Descurajare Europeană, Statele Unite ale Americii investesc, doar în acest an, 130 de milioane de dolari în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii. Potrivit ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, aceasta este cea mai mare investiție americană din acest an în Europa.

Ambasadorul român, în cadrul unui interviu acordat agenției Agerpres, a vorbit și despre dimensiunea și aprofundarea parteneriatului strategic dintre România și SUA.

Pe lângă faptul că SUA investesc 130 ce milioane de dolari la Câmpia Turzii, diplomatul român a făcut referiri și în ceea ce privește dimensiunea politică, militară și de securitate a Parteneriatului Strategic.

Andrei Muraru a subliniat că România urmărește totodată prezența robustă a americană în țară, amintin că în acest moment există zilnic peste 1.100 de militari americani în țara noastră, însă Bucureștiul își dorește creșterea acestei prezențe militare. Mai multe puteți citi pe defenseromania.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *