Current track

Title

Artist


Jumătate de avion cu acte Covid false. Virusul vine pe calea aerului

#Postat de on iulie 30, 2021

Alertă pe Aeroportul Iaşi! Jumătate dintre pasagerii cursei Londra-Iaşi au prezentat la intrarea în ţară documente medicale susceptibile a fi false. Cazul, sesizat de inspectorii DSP, a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunal. Anchetatorii cred că avem de-a face cu o practică în masă privind emiterea de acte medicale false ce dovedesc vaccinarea anti-Covid. În paralel, la Iaşi creşte vertiginos numărul cazurilor infectărilor Delta, niciunul din cei în cauză nefiind vaccinat, scrie ziaruldeiasi.ro.

Cursa Londra – Iaşi a aterizat ieri în jurul orei 2,20 dimineaţa. Aeronava, plină cu români, majoritatea veniţi în concediu acasă, după un an de muncă în străinătate. La verificarea documentelor de intrare în ţară, surpriză mare. Dintre cei 70 de pasageri, jumătate au prezentat fie teste PCR negative, fie certificate verzi de vaccinare, fie adeverinţe cum că au trecut prin infecţia cu SARS COV 2, toate susceptibile a fi false. Reprezentanţii DSP Iaşi spun că acesta a devenit un fenomen îngrijorător, şi nu se mai poate vorbi doar de cazuri izolate.

“E un fenomen important, dacă , de exemplu, dintre cei 70 care au ajuns aseară (ieri-n.r.), peste jumătate dintre ei aveau documente susceptibile a nu fi corecte. Este destul de mare fenomenul”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi. De exemplu, un număr mai mare de persoane au prezentat documente care chipurile atestau trecerea prin boală. Curios este faptul că intervalul de timp era la toţi acelaşi, deşi locuiau în zone diferite din Marea Britanie. “Au mai fost şi alte aspecte care au ridicat suspiciuni. De exemplu, o persoană a spus că a scăpat de carantină cu doar 50 de lire. Ori, pentru noi este clar că astfel de persoane nu respectă şi nu vor respecta regulile de prevenţie a răspândirii virusului. Noi am informat organele de specialitate, şi este în curs o anchetă la Parchet în acest sens”, a adăugat Vasile Cepoi.

Surse din cazul anchetei au spus că ar fi vorba, la Iaşi, despre 50 de astfel de cazuri în care persoanele intrate în ţară au prezentat documente medicale false. Numărul acestora pare să crească, dat fiind faptul că ne aflăm în perioada concediilor din sezonul estival. În aceste condiţii, reprezentanţii reţelei sanitare susţin că valul patru al pandemiei este iminent, şi că numărul de noi cazuri va creşte în perioada următoare. Sursa: ziaruldeiasi.ro


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *