Current track

Title

Artist


Arnold Schwarzenegger este un fost culturist și actor american originar din Austria

Written by on iulie 30, 2021

Arnold Alois Schwarzenegger (n. 30 iulie 1947 StiriaAustria) este un fost culturist și actor american originar din Austria, politician republican, care a servit ca cel de-al treizeci și optulea guvernator al statului California.

Schwarzenegger și-a câștigat faima ca actor Hollywood-ian în filme de acțiune. În zilele când era campion mondial de culturism a fost supranumit „stejarul austriac” și „Arnold cel Tare”. Supranumele „Arnie” l-a dobândit în timpul carierei de actor, iar mai recent a fost numit „the Governator” (combinarea cuvintelor governor și terminator, după filmele din seria de filme „Terminator”).
Arnold  la  6  luni  dupa  ultima operatie  pe  cord (02 aprilie 2021 )
Arnold Schwarzenegger în competiții de culturism
An Competiție  Locație Rezultat și note
1965 Junior Mr. Europe Germania Primul
1966 Cel mai bine construit om din Europa Germania Primul
1966 Domnule Europa Germania Primul
1966 Campionatul Internațional de Powerlifting Germania Primul
1966 NABBA Domnul Univers amator Londra 2 la Chet Yorton
1967 NABBA Domnul Univers amator Londra Primul
1968 NABBA Mr. Universe professional Londra Primul
1968 Campionatul German de Powerlifting Germania Primul
1968 IFBB Mr. International Mexic Primul
1968 IFBB Domnul Univers Florida 2 pentru Frank Zane
1969 IFBB Domnul Univers amator New York Primul
1969 NABBA Mr. Universe professional Londra Primul
1969 Domnule Olympia New York 2 la Sergio Oliva
1970 NABBA Mr. Universe professional Londra 1 (a învins idolul său Reg Park )
1970 AAU Mr. World Columbus, Ohio Primul (l-a învins pe Sergio Oliva pentru prima dată)
1970 Domnule Olympia New York Primul
1971 Domnule Olympia Paris Primul
1972 Domnule Olympia Essen , Germania Primul
1973 Domnule Olympia New York Primul
1974 Domnule Olympia New York Primul
1975 Domnule Olympia Pretoria , Africa de Sud 1 (subiectul documentarului Pumping Iron )

 

Filmografie

An Film Rol Regizor Note
1970 Hercules in New York Hercules Arthur Allan Seidelman Creditat ca Arnold Strong[9]
1973 The Long Goodbye Omul cu glugă în biroul lui Augustine Robert Altman
1974 Happy Anniversary and Goodbye Rico Jack Donohue
1976 Stay Hungry Joe Santo Bob Rafelson
1977 Pumping Iron Propriul rol George Butler/Robert Fiore
1979 The Villain/Cactus Jack Străinul arătos Hal Needham
Scavenger Hunt Lars Michael Schultz
1982 Conan the Barbarian Conan Barbarul John Milius
1984 Conan the Destroyer Conan Distrugatorul Richard Fleischer
The Terminator Terminatorul (T-800 Model 101) James Cameron
1985 Red Sonja Kalidor Richard Fleischer
Commando John Matrix Mark L. Lester
1986 Raw Deal Mark Kaminsky, aka Joseph P. Brenner John Irvin
1987 Predator Maior Alan ‘Dutch’ Schaeffer John McTiernan
The Running Man Ben Richards Paul Michael Glaser
1988 Red Heat Căpitan Ivan Danko Walter Hill
Twins Julius Benedict Ivan Reitman
Total Rebuild Propriul rol Andrew Lesnie
1990 Total Recall Douglas Quaid/Hauser Paul Verhoeven
Kindergarten Cop Detectiv John Kimble Ivan Reitman
1991 Terminator 2: Judgment Day Terminatorul (T-800 Model 101) James Cameron
1992 Christmas in Connecticut Omul pe fotoliu în fața la Media Truck Arnold Schwarzenegger Inclusiv regizor[10]
Feed Rol propriu Kevin Rafferty/James Ridgeway Scurtă apariție
1993 Dave Rol propriu Ivan Reitman Scurtă apariție
Last Action Hero Jack Slater/Rol propriu John McTiernan Inclusiv producător executiv[11]
1994 Junior Dr. Alex Hesse Ivan Reitman
Minciuni adevărate Harry Tasker James Cameron
Beretta’s Island Rol propriu Michael Preece
1996 Jingle All the Way Howard Langston Brian Levant
Eraser Șeful poliției John ‘The Eraser’ Kruger Chuck Russell
T2 3-D: Battle Across Time Terminatorul John BrunoJames CameronStan Winston
1997 Batman and Robin Mr. Freeze Joel Schumacher
1999 End of Days Jericho Cane Peter Hyams
2000 The 6th Day Adam Gibson/Clona lui Adam Gibson Roger Spottiswoode Inclusiv producător[12]
2001 Dr. Dolittle 2 Lupul cel alb Steve Carr Voce; necreditat[13]
2002 Collateral Damage Gordy Brewer Andrew Davis
2003 Terminator 3: Rise of the Machines T-850 Jonathan Mostow
The Rundown Patronul barului Peter Berg Scurtă apariție; necreditat[14]
2004 Around the World in 80 Days Prințul Hapi Frank Coraci
2005 The Kid & I Rol propriu Penelope Spheeris Scurtă apariție[15]
2006 Cars Sven John Lasseter Voce; necreditat
2009 Terminator Salvation Terminator (T-800 Model 101) McG CGI doar chipul
2010 The Expendables Trench Sylvester Stallone Scurtă apariție[16]
2012 The Expendables 2 Trench Simon West
2013 The Last Stand Șerif Ray Owens Kim Ji-woon
2013 Escape Plan[17] Rottmayer Mikael Håfström
2014 Sabotage John ‘Breacher’ Wharton David Ayer
2015 Maggie Wade Vogel Henry Hobson
2015 Terminator Genisys Gardianul Alan Taylor

 

Actorul continuă să-și surprindă fanii cu aparițiile sale de excepție, fiind mereu în formă. Recent, Arnold a fost surprins plimbându-se cu bicicleta pe plaja Venice.

Arnold  la  6  luni  dupa  ultima operatie  pe  cord (02 aprilie 2021 )

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *