Current track

Title

Artist


La mulți ani, Smiley!

Written by on iulie 27, 2021

Andrei Tiberiu Maria (n. 27 iulie 1983PiteștiRomânia), cunoscut sub numele de scenă Smiley, este un cântărețcompozitorproducător, prezentator și actor român, fost membru al trupei Simplu. Artistul a început și o carieră solo, iar în 2008 și-a lansat primul album: „În lipsa mea”.

 Smiley a descoperit că muzica este marea sa pasiune la doar 10 ani.
Astfel că s-a îndreptat mai târziu către Şcoala Populare de Artă de la Liceul de Arte Dinu Lipatti, secţia chitară clasică, absolvind cu brio, după care a ales Facultatea de Comerț, de la Academia de Studii Economice, contrar vocației sale.
De-a lungul timpului, Smiley a ajuns în atenția publicului, atât ca solist al trupei Simplu, dar și ca artist solo. Albumul său de debut („În lipsa mea”) a fost premiat cu un disc de aur și a primit distincția ”Best album” la Romanian Music Awards, potrivit portalului de știri Ager Pres.

Alături de Simplu, Smiley a lansat cinci albume, toate premiate cu discuri de aur:Oare știi (2002), Zece (2004), RMX Simplu (2006), Simplu Best Of (2006), Oficial îmi merge bine (2006).

În 2008, Smiley și Simplu au câștigat premiul „Best show” pentru „Istoria Dansului”. Tot în același an, Smiley și-a lansat primul său album solo, În lipsa mea.

Primul single de pe album, „În lipsa mea”, a fost declarat „Best song” și i-a adus acestuia premiul de „Best solo artist”. În 2010 a lansat cel de-al doilea album din carieră, Plec pe Marte, pentru care a primit distincția „Best Pop Dance Album”.
 

 

Versuri: Smiley – Acasă – 2013

Poți spune că sunt doar un om
Că povestea mea-i ca toate celelalte,
M-am născut, trăiesc și-o să mor
Și voi fi judecat după fapte.
Dar sigur am drumul meu,
Nu am niciun semn de întrebare.
Câteodată e greu să fiu eu,
Dar nu vreau să fiu un oarecare.

Vreau să cânt, să visez și să râd
Să nu uit să mă joc câteodată.
Și-atunci când în lume voi pleca,
Să nu uit să mă-ntorc acasă.

Și-atâta timp cât mai respir
Vreau să rămân copil,
Vreau să mă bucur de viață
Ca nu se știe când mai vin,
Vreau să beau cât se cuvine,
Să stau cu cine vine,
Să-mi iubesc prietenii așa cum mă iubesc pe mine.
Vreau să gust din placere,
Să trec peste durere
Știi că viața oferă doar celui care cere,
Celui care cere.

Și-mi vine câteodată să plec,
S-o las baltă de tot
Și-atunci îmi amintesc că în viață nu există: “Nu pot”.

Vreau să cânt, să visez și să râd
Să nu uit să mă joc câteodată.
Și-atunci când în lume voi pleca,
Să nu uit să mă-ntorc acasă.

Și-mi vine câteodată să plec,
S-o las baltă de tot
Și-atunci îmi amintesc că în viață nu există: “Nu pot”.

Vreau să cânt, să visez și să râd
Să nu uit să mă joc câteodată.
Și-atunci când în lume voi pleca,
Să nu uit să mă-ntorc acasă.

Vreau să cânt, să visez și să râd
Să nu uit să mă joc câteodată.
Și-atunci când în lume voi pleca,
Să nu uit să mă-ntorc acasă.

Filmografie

Actor
  • Meseriașii (2006)
  • One Step Ahead (2007-2008)
  • Un film simplu (2008)
  • Nașa (2011)
  • Selfie (2014)
Televiziune

Discografie

Articole principale: melodiile și discografia lui Smiley.
Vezi și: discografia Simplu.

Melodii

  • 2007: „În lipsa mea” (feat Uzzi)
  • 2008 „Preocupat cu gura ta”
  • 2008 „Am bani de dat” (feat Alex Velea, Don Baxter, Marius Moga)
  • 2009: „Designed to love you”
  • 2009: „Be Free” (feat Radio Killer) Bulgaria Singles Top 40= peak 33
  • 2010: „Plec pe Marte” (feat Cheloo)
  • 2010: „Love is for free” (feat Pacha Man) România Airplay 100= peak 1, Bulgaria Singles Top 40= peak 12
  • 2010: „Lonely Heart” (feat Radio Killer) Bulgaria Singles Top 40= peak 40
  • 2011: „Dream Girl” Bulgaria Singles Top 40= peak 33
  • 2012: „Dead Man Walking” România Airplay 100= peak 1, Bulgaria Singles Top 40= peak 2
  • 2012: „Cai verzi pe pereți” (feat Alex Velea and Don Baxter) România Airplay 100= peak 2
  • 2013: „Dincolo de cuvinte” (feat Alex Velea)
  • 2013: „Acasă” România Airplay 100= peak 1
  • 2014: „Nemuritori” România Airplay 100= peak 30
  • 2014: „I Wish”
  • 2015: „Oarecare”
  • 2015: „Pierdut buletin” (DOC & Motzu feat Smiley)
  • 2016: „Insomnii”
  • 2016: „Sleepless”
  • 2016: „Îndrăgostit deși n-am vrut”
  • 2016: „În stație la Lizeanu (Domnișoară Domnișoară)” (Damian & Brothers feat Smiley)
  • 2017: „Flori de plastic”
  • 2017: „De unde vii la ora asta?” România Airplay 100= peak 1
  • 2017: „Domnul Smiley”
  • 2017: „Să-mi fie vara”
  • 2017: „Pierdut printre femei”
  • 2017: „Rară” (feat Juno)
  • 2017: „Ce mă fac cu tine de azi” (feat Guess Who)
  • 2017: „O altă ea”
  • 2017: „Vals”
  • 2017: „O poveste”
  • 2018: „Vals” (Smiley & Feli) România Airplay 100= peak 1
  • 2018: „Aprinde scânteia” (feat. Dorian)
  • 2019: „Jumătate” cu Sore
  • 2019: „Song About Nothing”
  • 2020: „Ce mai faci, străine?”
  • 2020: „Cine-i salvează pe eroi?” cu Cabron
  • 2020: „Va fi bine”
  • 2020: „Adeline”
  • 2020: „Ne vedem noi” (Smiley & Delia)
  • 2021: „Lasa inima să zbiere” (Smiley & Killa Fonic)
  • 2021: „Noi doi si noaptea”

Turnee

  • Confesiune (2018)
  • Smiley Omul (2019)
Smiley este în culmea fericirii.  Artistul a devenit tătic de fată pe data de 9 martie.
Micuța se va numi Josephine Ana Maria, a anunțat Gina Pistol, prezentatoarea Chefi la Cuțite, pe contul ei de Instagram.

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *