Current track

Title

Artist


Olivia de Havilland a fost o actriță de film americană câștigătoare a Premiului Oscar 

#Postat de on iulie 26, 2021

Olivia Mary de Havilland (n. 1 iulie 1916TōkyōImperiul Japonez – d. 26 iulie 2020ParisÎle-de-FranceFranța), câștigătoare a Premiului Oscar pentru cea mai bună actriță în 1946 și 1949. S-a născut în Japonia din părinți britanici, iar din 1941 a fost cetățeană a Statelor Unite ale Americii.

  De Havilland a fost cel mai longeviv star al epocii de aur al Hollywood-ului, trăind 104 ani. Sora sa mai mică a fost actrița Joan Fontaine.

Cel mai faimos rol al său este cel al lui Melanie Hamilton din filmul Pe aripile vântului (1939), care îi aduce prima sa nominalizare la Premiile Oscar, pentru cea mai bună actriță în rol secundar. Va ajunge să câștige două Oscaruri pentru cea mai bună actriță, pentru filmele „To Each His Own” (1946) și „The Heiress” (1949). A avut de asemenea o carieră de succes în teatru și televiziune. Din anii ’50, De Havilland a trăit în Paris și i-au fost acordate onoruri precum Legiunea de Onoare și Medalia Națională pentru Arte. Pentru contribuția sa în industria filmului, De Havilland primește și o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Filmografie

Olivia de Havilland în rolul lui Melanie (Pe aripile vântului)
https://ro.wikipedia.org/wiki/Olivia_de_Havilland#/media/Fi%C8%99ier:De_Havilland-Melanie.jpg

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *