Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 24 iulie 2021

#Postat de on iulie 24, 2021

1. Jocurile Olimpice, canotoarea Simona Radiș: Sunt mândră că astăzi am putut să reprezint ţara şi să fiu portdrapelul României

Canotoarea Simona Radiş a declarat, vineri, că s-a simţit mândră să reprezinte ţara şi să fie purtătoarea de drapel a României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo alături de înotătorul Robert Glinţă.
„Sunt mândră că astăzi am putut să reprezint ţara şi să fiu portdrapelul României. A fost un moment special. Am avut emoţii mari, dar, în acelaşi timp, m-am simţit puternică. Şi nu doar datorită faptului că am purtat steagul, ci datorită faptului că în spatele meu au fost mulţi oameni puternici. Naţiunea noastră este puternică şi împreună cu toţi sportivii care participă la Jocurile Olimpice o să facem tot posibilul să ridicăm drapelul pe cele mai înalte catarge”, a afirmat Radiş, conform Agerpres.

2. DeepMind a creat cea mai amplă hartă a proteinelor umane

DeepMind a creat cea mai amplă hartă a proteinelor umane, care include toate proteinele cunoscute în acest moment, cu ajutorul inteligenței artificiale numite AlphaFold. Subsidiara Alphabet spune că va face disponibile, gratuit, structurile a sute de milioane de proteine. (MIT Technology Review)

3. Sally construiește AI pentru a găsi compuși anti-îmbătrânire

Universitatea din Sally a construit un model de inteligență artificială (AI) pentru a identifica compușii care promovează îmbătrânirea sănătoasă. Acest lucru deschide calea către medicamente inovatoare care extind durata de viață a unei persoane. (Phys)

4. Medicamentul experimental poate inversa declinul memoriei legate de vârstă la șoareci 

    Cercetătorii britanici de la Cambridge și Leeds au reușit să inverseze procesul de pierdere a memoriei cauzate de îmbătrânire la șoareci și sunt încrezători că descoperirea poate conduce la rezultate similare și în cazul oamenilor. (MedicalXpress)
Doar câteva doze de medicament experimental pot inversa scăderile legate de vârstă ale memoriei și flexibilității mentale la șoareci, potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de știință din UC San Francisco.

5. Klaus Iohannis l-a decorat pe Patriarhul Daniel: „Vă felicit pentru exemplul de echilibru și înțelepciune”

Patriarhul Daniel a fost decorat de președintele Klaus Iohannis. Foto: Captură video

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, joi, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani pe Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Acesta a primit cea mai înaltă decorație a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan. În alocuțiunea sa, președintele i-a mulțumit Patriarhului pentru „contribuția importantă la afirmarea Bisericii Ortodoxe Române ca important partener de dialog al statului român pentru consolidarea societății noastre democratice – o societate a libertății de conștiință, deschisă dialogului și îmbrățișând valorile comune ale solidarității, carității și iubirii aproapelui.”

https://www.digi24.ro/

6. Ministerul Economiei a deblocat plăţile la Măsura 2 şi a început trimiterea contractelor către beneficiari

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Ministerul Economiei a obţinut toate avizele aferente finanţării Măsurii 2 – Granturi de capital de lucru şi va debloca a treia tranşă de plăţi din această schemă de ajutor de stat din fonduri UE, în valoare de 241 de milioane de euro. Ministrul Claudiu Năsui a semnat joi ordinul privind procedura care deblochează plăţile, care a apărut în Monitorul Oficial. Ministerul a început de vineri să trimită contractele către beneficiari.

7. Facebook intră pe „piața religiilor”. Platforma socială implementează un sistem de rugăciuni online

Sistemul de rugăciuni pe Facebook e disponibil doar în SUA. Foto: captură Twitter/@Reuters
Facebook a implementat un nou sistem care poate fi accesat prin pagina de grupuri a platformei sociale – utilizatorii pot forma de acum grupuri de rugăciune pe rețeaua socială – un instrument care este disponibil doar în Statele Unite, relatează Reuters.

8. Fotograf de origine română, câștigător al iPhone Photography Awards  

Fotograful Istvan Kerekes, născut la Târgu Mureş şi stabilit în Ungaria, a fost desemnat câştigătorul celui mai important premiu al ediţiei din acest an a competiţiei iPhone Photography Awards (IPPA), conform ippawards.com şi cnet.com.

9. O nouă expoziție de artă Kira Hagi. ”Pentru cazul în care nu v-ați prins deja, vara aceasta este despre artă!”

Fiica celebrului fotbalist Gheorghe Hagi, Kira, a inaugurat joi cea de-a doua sa expoziție de artă, după cea de debut din septembrie 2019.  Proiectul „Sound of Silence”, de la Galeria Galateca din București, strânge lucrările a două artiste: Sabina Legănaru și Kira Hagi. Sabina Legănaru este antreprenoare, absolventă UNArte București și are o licență și un master în pictură. Kira Hagi este actriță, absolventă a Academiei de Film din New York și a Școlii Britanice din București. Ea a studiat artele la International British School of Bucharest și a absolvit CIE Advanced level Art & Design, în2014.

10. Clinicile din străinătate oferă salarii de până la 10 mii de euro pentru medicii români. Cele mai căutate specializări: medicină de familie, ginecologie și dermatologie

Medicii români sunt vânaţi de clinici din străinătate, cu salarii de până la 10.000 euro pe lună, se arată într-un comunicat al BestJobs remis, vineri, citat de Agerpres.

Printre ţările care îşi caută activ personal medical la noi în ţară sunt Franţa, Suedia, Olanda şi Belgia. Clinicile străine încearcă să atragă candidaţi specializaţi români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienţi garantată, sprijin în relocare şi mediu de lucru cu specializări diverse.

11. Jocurile Olimpice: O tenismenă siriană de 12 ani este cea mai tânără sportivă de la Tokyo

Hend Zaza, în vârstă de 12 ani, este cea mai tânără sportivă care participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Jucătoarea de tenis de masă a vorbit cu BBC despre cariera sa, începută la o vârstă așa de fragedă.

Ea a început tenisul la 5 ani, ia acum a devenit cea mai tânără sportivă care participă la Olimpiadă din 1968.

Hend Zaza este campioana Siriei la tenis de masă la toate categoriile de vârstă.

12. Presa elenă: Invazie de turiști români în toată Grecia/ Pe insule auzi aproape exclusiv românește

Zilele trecute, pe insule precum Lefkada, auzeai aproape exclusiv românește, în timp ce în Zakynthos sau Kefalonia, dar și în orașe precum Argos, Nafplio sau Tolo, locuitorii ţin să sublinieze că „anul acesta ne-am umplut de români”.

13. Împăratul Naruhito, Emmanuel Macron şi Jill Biden participă vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. În total, vor defila sportivi reprezentând 208 de ţări

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice are loc vineri, la Tokyo, începând cu ora 14.00, pe Stadionul Naţional. La festivitate sunt aşteptaţi împăratul Naruhito, preşedintele Emmanuel Macron şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, anunță News.ro. Spectacolul trei ore şi jumătate va cuprinde momente coregrafice reprezentând istoria Japoniei, urmând să fie evocată şi catastrofa de la Fukushima, din 2011. Ceremonia se va desfăşura fără spectatori şi la festivitate vor asista 950 de persoane.

14. Parlamentul European acordă unui fotograf român premiul ”Cetăţeanul european 2021” pentru proiectul Geofolk

Fotograful Dávid Botond, din Odorheiu Secuiesc, a fost distins de Parlamentul European cu Premiul ”Cetăţeanul european 2021” pentru proiectul Geofolk, care reuneşte cea mai mare colecţie de fotografii din lume cu costume populare, imagini surprinse în ultimii ani, transmite Agerpres.

15. Permisul de sănătate pentru accesul în restaurante, săli de sport sau muzee, obligatoriu în Italia începând din 6 august

Italia va introduce din 6 august un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spaţii închise precum cluburile şi restaurantele, a decis joi seară guvernul condus de Mario Draghi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *