Current track

Title

Artist


Dan Chișu este un actor, regizor, bucătar și producător român

Written by on iulie 21, 2021

Dănuț Florin Chișu cunoscut publicului cu numele Dan Chișu (n. 21 iulie 1955DăeniTulcea) este un actorregizorbucătar  și producător român.

A încercat să intre la IATC de câteva ori, a fost ghid turistic și-a aranjat o căsătorie pentru a emigra în Franța, în 1982.

În Franța, a lucrat la IBM, la Nouvelle Frontiere, iar în 1988 l-a cunoscut pe Ion Țiriac.

În 1991, în România pune bazele la DaKino Advertising.

Din 1998 a fost promotor al lui Goran Bregovici în România; acesta cântând în 2007 la Sibiu Capitală Culturală Europeană.

A jucat în filme cum ar fi Senatorul Melcilor (1995), Asfalt Tango (1996), Faimosul paparazzo (1999), dar și în scurtmetrajele „Datorie” (2006). și „Excursie” (2014)

În anul 2010 a debutat ca regizor, scenarist și producător cu lungmetrajul „WebSiteStory”, iar în 2011 și-a lansat cea de-a doua producție, „Ursul”.

Al treilea film se numește „Și caii sunt verzi pe pereți” (2012), la care a realizat regia și pe care l-a produs împreună cu Oreste Teodorescu.

Mai apoi cu „București NonStop” (2013), a luat premiul „Coup de Coeur du Jury”, la ediția de anul trecut a Festivalului filmului de dragoste de la Mons.

Filmografie

Actor

  • #Selfie (2014) – tatăl lui Yasmine
  • Déjà Vu (2013)
  • Datorie (2006) – Mihaita
  • La urgență (2006) – Luca
  • Turnul din Pisa (2002) – producatorul TV, Tudor Popescu
  • Faimosul Paparazzo (1999)
  • Asfalt Tango (1995) – Necunoscutul
  • Senatorul melcilor (1995)

Regizor

Producător

  • Aniversarea (2017)
  • O lume nouă (2014)
  • Planșa (2014)
  • București NonStop (2013)
  • Déjà Vu (2013)
  • Love Building (2013)
  • Și caii sunt verzi pe pereți (2012)
  • Websitestory (2010)

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *