Current track

Title

Artist


S-a întâmplat în 16 iulie 1969
de Nicolae Uszkai, Brașov

#Postat de on iulie 16, 2021

S-a întâmplat în 16 iulie 1969: Este lansată racheta Saturn V în cadrul misiunii Apollo 11 care va duce pentru prima dată oameni pe Lună. Apollo 11 este numele primei misiuni în care omul a păşit pe suprafaţa satelitului natural al Pământului, Luna.Este în acelaşi timp şi cea de-a cincea misiune cu echipaj uman din Programul Apollo, gestionat de NASA, şi a treia care plasează oameni pe orbita lunară. Lansată pe data de16 iulie 1969, misiunea era constituită din Neil Aiden Armstrong, comandantul misiunii, Michael Collins, pilotul modulului de comandă Columbia şi Edwin Eugene „Buzz” Aldrin Jr., comandantul modulului lunar Vulturul.

 

Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jurvetson_-_Saturn_V_Launch_%28by%29.jpg

Fiecare din membrii echipajului Apollo 11 a mai avut un zbor în spațiu la activ înainte de această misiune, devenind cel de-al treilea cel mai experimentat echipaj din istoria zborurilor spațiale. Collins era inițial repartizat pe Modulul de Comandă al misiunii Apollo 8, dar a fost schimbat din cauză că necesita o operație la spate, fiind înlocuit cu Jim Lovell. După ce Collins a fost apt din punct de vedere medical, el a ocupat locul care îi era menit lui Lovell, acela de pe Apollo 11. Lovell a fost retrogradat în echipajul de rezervă.

Pe data de 20 iulie, Armstrong şi Aldrin au devenit primii oameni care au păşit vreodată pe Lună, în timp ce Collins orbita deasupra lor. Misunea a durat 195 ore (8 zile) 18 minute 35 secunde, iar staţionarea pe Lună a durat  21 ore 36 minute 21 secunde. Activitatea extravehiculară a durat 2 ore 36 minute 21 secunde. La 16 iulie 1969, ora 16:32, Apollo 11 este lansat de la Cape Kennedy, în Florida, având ca obiectiv executarea unei debarcări cu oameni pe Lună şi înapoiere.

Articolul complet aici: https://jurnalspiritual.eu/s-a-intamplat-in-16-iulie-1969/


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *