Current track

Title

Artist


Alina Sorescu este o cântăreață și prezentatoare TV din România

Written by on iulie 14, 2021

Alina Luminița Sorescu s-a născut la data de 14 iulie 1986 în București. De la o vârstă fragedă, Alina s-a dedicat domeniului artistic muzical sub îndrumarea tatălui său. Astfel a fost înscrisă în grupul Minisong condus de regretatul Ioan Luchian Mihalea.
 La vârsta de 11 ani Alina Sorescu lansează primul ei album intitulat Voi fi o stea, compozitor Eugen Mihaescu.

În 1999 a început un turneu în mai multe țări europene unde a susținut concerte în orașe din Franța, Italia, Belgia și Olanda. O piesă intitulată Ca-ntr-un joc de copil a făcut parte dintr-o compilație internațională de melodii pe un cd special al unui eveniment la care a luat parte. În domeniul studiilor muzicale, Alina a absolvit Școala Populară de Artă sub îndrumarea profesoarei Viorela Filip, studiind la secția canto.

Discografie

  • 1997 – Voi fi o stea
  • 2000 – Alina
  • 2001 – În fața ta
  • 2002 – Vrei altceva
  • 2004 – În al 9-lea cer

Premii Obținute

  • 1994 – locul I la Festivalul de Muzică pentru Copii (la debut) – Palatul Național al Copiilor București
  • 1996 – locul I la Festivalul Național de Muzică pentru Copii și Tineret
  • 2000 – revelația anului în muzica dance
  • 2001 – nominalizare premii Bravo Otto, best teen pop
  • 2002 – nominalizare premiile MTV Video Awards România best female video
  • 2002 – locul 8 la selecția națională pentru Eurovision
  • 2003 – nominalizare premiile MTV Music Awards România best female video
  • 2006 – premiul Radiodifuziunii Române, Mamaia 2006
Alina Sorescu este din 2008 licențiată a Facultății de Sociologie – Universitatea București studii terminate în același timp cu cele urmate la Facultatea de Comunicare și Relații Publice – SNSPA. Din octombrie 2008 s-a înscris cu succes la masterul la Facultatea de Sociologie a Universității București cu opțiunea de curs „Sondaje de opinie și marketing”.
Alina Sorescu este din 2008 licențiată a Facultății de Sociologie – Universitatea București studii terminate în același timp cu cele urmate la Facultatea de Comunicare și Relații Publice – SNSPA. Din octombrie 2008 s-a înscris cu succes la masterul la Facultatea de Sociologie a Universității București cu opțiunea de curs „Sondaje de opinie și marketing”.

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *