Current track

Title

Artist


UE urgentează  obiectivul său de a pune capăt erei motorului cu combustie în autovehicule până în 2035

#Postat de on iulie 10, 2021

Uniunea Europeană va propune ca toate mașinile noi vândute începând cu 2035 să aibă emisii zero, ca parte a unui plan fără precedent de a-și alinia economia la obiective climatice mai ambițioase.

Comisia Europeană, brațul de reglementare al blocului, intenționează să solicite ca emisiile de la mașinile și camionetele noi să scadă cu 65% din 2030 și să scadă la zero din 2035, potrivit unui document al UE văzut de Bloomberg News.

Standardele mai stricte de poluare vor fi completate de norme care vor obliga guvernele naționale să consolideze infrastructura de încărcare a vehiculelor.

Curățirea transportului va face parte dintr-o serie de măsuri care vor fi dezvăluite săptămâna viitoare pentru a promova un obiectiv climatic mai strict în 2030 de reducere a gazelor cu efect de seră cu cel puțin 55% față de nivelurile din 1990. Europa își propune să devină primul continent din lume cu emisii nete zero până în 2050, ceea ce va necesita revizuirea tuturor laturilor economiei sale, transportul și industria fiind cele mai mari provocări.

„Nu există nicio cale de fenta, atingerea zero emisii până în 2050 înseamnă eliminarea treptată a vânzărilor de vehicule cu combustie până cel târziu în 2035”, a declarat Colin McKerracher, șeful cercetării avansate în domeniul transporturilor pentru BloombergNEF.

Ținte dure

Noile obiective de emisii ale vehiculelor ar fi o înăsprire semnificativă în comparație cu obiectivele de emisii existente la nivelul întregii flote, care necesită o reducere de 37,5% din 2030 pentru mașini. Autoturismele reprezintă aproximativ 12% din totalul emisiilor de C02 din UE.

Industria s-a pregătit pentru noile măsuri dure.

Barclays Pic a spus că va fi dificil pentru producătorii de automobile să atingă un obiectiv de reducere a emisiilor cu 60% până în 2030 chiar și cu hibrizi conectabili, dar politica va conduce la adoptarea în continuare a noilor modele electrice pe baterii.

Sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-07-09/europe-to-propose-end-of-combustion-engine-era-in-green-overhaul


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *