Current track

Title

Artist


Costin Mărculescu (n. 29 iunie 1969, Craiova, România – d. 8 iunie 2020, București, România), actor și cântăreț român

#Postat de on iunie 29, 2021

Costin Mărculescu (n. , CraiovaRomânia – d. , BucureștiRomânia) a fost un actor și cântăreț român.

Costin Mărculescu

Costin Mărculescu

Sursa foto: https://youtu.be/GHECxpI870A

Născut la 29 iunie 1969 la Craiova, Costin Mărculescu a debutat în televiziune în anul 1984, la vârstă de 15 ani, în două piese TV “Misiune specială” și „Ecaterina Teodoroiu”, iar în Cinematografie în 1985 în filmul regizoarei Cristiana Nicolae „Al patrulea gard lângă debarcader”. În 1986 a fost distribuit în cel mai bine vândut film românesc din istorie în regia lui Nicolae Corjos, „Liceenii” alături de Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruț, Cesonia Postelnicu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu, George Ivașcu etc. A absolvit Academia Națională de Teatru și Film I.L. Caragiale promoția 1989 – 1993. A fost invitat în sute și sute de emisiuni de divertisment pe toate posturile de televiziune în calitate de actor sau cântăreț. A scos 7 videoclipuri muzicale difuzate de posturile de specialitate. A colaborat cu mai multe Teatre susținând peste 2000 de spectacole în țară și în străinătate. A jucat împreună cu mai mulți actori că Florin Piersic, Mișu Fotino, Alexandru Lulescu, Dem Rădulescu, Nicu Constantin, Tamara Buciuceanu, Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, George Constantin, Silviu Stănculescu, Constantin Diplan, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mitică Popescu, Cezara Dafinescu, Horațiu Mălăele etc.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cine-a-fost-actorul-costin-marculescu-rolurile-care-l-au-facut-cunoscut-1321193

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Costin Mărculescu a fost găsit mort în baia apartamentului în care locuia, cauza decesului fiind insuficiență cardio-respiratorie acută. Pe 29 iunie, Costin Mărculescu, ar fi împlinit 51 de ani.

Filmografie

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Costin_M%C4%83rculescu


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *