Current track

Title

Artist


Studiu: Locurile de muncă toxice cresc riscul de depresie cu 300%

#Postat de on iunie 24, 2021

Un studiu al populației australiene care a durat un an a constatat că lucrătorii cu normă întreagă angajați de organizații care nu reușesc să acorde prioritate sănătății mintale a angajaților lor prezintă un risc crescut de trei ori de a fi diagnosticați cu depresie. Și, în timp ce munca timp îndelungat este un factor de risc pentru moartea din cauza bolilor cardiovasculare sau a unui accident vascular cerebral, practicile slabe de management prezintă un risc mai mare pentru depresie, au descoperit cercetătorii. Studiul Universității din Australia de Sud, publicat astăzi în British Medical Journal, este condus de Observatorul Climatic al Siguranței Psihosociale a UniSA, prima platformă de cercetare din lume care explorează sănătatea și siguranța psihologică la locul de muncă. Clima de securitate psihosocială (PSC) este termenul folosit pentru a descrie practicile de management și sistemele de comunicare și participare care protejează sănătatea mintală și siguranța lucrătorilor.

Autorul principal, dr. Amy Zadow, spune că sănătatea mintală deficitară la locul de muncă poate fi urmărită înapoi la practici, priorități și valori de gestionare slabe, care apoi revin la cereri ridicate de locuri de muncă și resurse reduse. „Dovezile arată că acele companii care nu reușesc să își recompenseze sau să-și recunoască angajații pentru munca grea, impun cerințe nerezonabile lucrătorilor și nu le oferă autonomie, își plasează personalul într-un risc mult mai mare de depresie”, spune dr. Zadow. Expertul recunoscut la nivel internațional în sănătatea mintală la locul de muncă, profesorul laureat al ARC, Maureen Dollard, spune că studiul a constatat că, în timp ce lucrătorii entuziaști și dedicați sunt apreciați, munca lungă poate duce la depresie. Bărbații sunt, de asemenea, mai predispuși la depresie dacă la locul lor de muncă acordă o atenție redusă sănătății psihologice. Datorită sarcinii globale a depresiei, care afectează aproximativ 300 de milioane de oameni din întreaga lume și nu prezintă semne de reducere în ciuda tratamentelor disponibile, se acordă acum o atenție sporită mediilor de lucru care funcționează deficitar, care ar putea contribui la problemă. Nivelurile ridicate de epuizare și agresiunea la locul de muncă sunt, de asemenea, legate de eșecul corporațiilor de a sprijini sănătatea mintală a lucrătorilor.

O a doua lucrare, care are drept coautor pe profesorul Dollard și publicată în Jurnalul European al Muncii și Psihologiei Organizaționale la începutul acestei luni, a constatat că PSC scăzut a fost un predictor important al agresiunii și al epuizării emoționale. „Lipsa consultării cu angajații și sindicatele cu privire la problemele de sănătate și securitate la locul de muncă și un sprijin redus pentru prevenirea stresului este legat de un nivel redus de PSC în companii. „Am constatat, de asemenea, că intimidarea într-o unitate de lucru poate afecta nu numai negativ victima, ci și făptuitorul și membrii echipei care asistă la acel comportament. Nu este neobișnuit ca toți cei din aceeași unitate să se confrunte cu epuizarea în consecință. „În acest studiu am investigat agresiunea într-un context de grup și de ce apare. Uneori stresul este un factor declanșator al agresiunii și, în cele mai grave cazuri, poate stabili un nivel de comportament„ acceptabil ”pentru ceilalți membri ai echipei. să fie prezisă din angajamentul unei companii pentru sănătatea mintală, astfel încât să poată fi prevenită „, spune prof. Dollard. Costurile globale ale agresiunii la locul de muncă și ale epuizării lucrătorilor sunt semnificative, se manifestă în absenteism, angajare slabă în muncă, concediu de stres și productivitate redusă.

Amploarea problemei a fost recunoscută în 2019 prin Organizația Internațională a Muncii (OIM), care a pus în aplicare o Comisie globală pentru viitorul muncii și a solicitat „o abordare centrată pe om, punând oamenii și munca pe care o fac în centrul economic și social politică și practică comercială „. „Implicațiile practice ale acestei cercetări sunt de mare anvergură. Nivelurile ridicate de epuizare a lucrătorilor sunt extrem de costisitoare pentru organizații și este clar că este necesară o schimbare organizațională de nivel superior pentru a aborda problema”, spune prof. Dollard. Sursa: eurekalert.org


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *