Current track

Title

Artist


20 iunie: Ziua Mondială a Refugiatului

#Postat de on iunie 20, 2021

Ziua Mondială a Refugiatului este o zi internațională marcată de Organizația Națiunilor Unite (ONU). Ziua Mondială a Refugiatului este celebrată pe 20 iunie, în fiecare an. Acest eveniment internațional onorează curajul, puterea și determinarea femeilor, bărbaților și copiilor care sunt obligați să fugă din patria lor sub amenințarea persecuției, conflictelor și a violenței.

 

Ziua Mondială a Refugiatului este o oportunitate excelentă pentru crește gradul de empatie al elevilor (tinerilor), dar și înțelegere față de refugiați și situația acestora, dar și pentru a recunoaște rezistența de care dau dovadă în reconstruirea vieții.

20 iunie: Ziua Mondială a Refugiatului

Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:WRDMultiling.png

   Acest eveniment anual este sărbătorit în peste 100 de țări din întreaga lume, implicând indivizi care activează în domeniul ajutoarelor sociale, refugiați, autorități guvernamentale, comunități gazdă, companii, celebrități, oameni de știință și publicul larg. Toți aceștia se reunesc pentru a onora puterea și curajul milioanelor de oameni care au fost nevoiți să fugă din țara lor pentru a scăpa de conflict sau persecuție.

De ce este importantă Ziua Mondială a Refugiatului?

Ziua Mondială a Refugiatului  atrage atentia asupra drepturilor, nevoilor și visurilor refugiaților, contribuind la mobilizarea voinței și resurselor politice, astfel încât refugiații să și prospere, nu doar să supraviețuiască. Deși este important să protejăm și să îmbunătățim viața refugiaților în fiecare zi, zilele internaționale, cum ar fi Ziua Mondială a Refugiatului, ajută la concentrarea atenției globale asupra situației persoanelor care fug de conflict sau persecuție. Multe activități desfășurate de Ziua Mondială a Refugiaților creează oportunități pentru sprijinirea refugiaților.

Ce se întâmplă de Ziua Mondială a Refugiatului?

În fiecare an, Ziua Mondială a Refugiatului este marcată de o mulțime de evenimente, în multe țări de pe glob, în ​​sprijinul refugiaților. Aceste activități sunt create de sau implică refugiați, autorități guvenamentale, comunități gazdă, companii, celebrități, oameni de știință și publicul larg. Pe această pagină puteți afla care sunt activitățile UNHCR și ale partenerilor săi, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților 2020 în România.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *