Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 19 iunie 2021

#Postat de on iunie 19, 2021

1. Dacia schimbă logoul cunoscut de toți românii. Cum va arăta noua emblemă de anul viitor

Dacia, cea mai importantă companie românească, are de astăzi o altă identitate vizuală – o nouă siglă, un nou logotip și o nouă culoare.

Noile elemente vizuale vor apărea pe mașini începând cu anul viitor. Autoturisme marca „Dacia” sunt produse în România și Maroc, și vândute în toată Europa.

Numele „Dacia” pe viitoarele mașinil ale brandului va fi scris cu un font geometric, similar cu sigla.

De asemenea, culoarea definitorie a mărcii se schimbă din albastru în verde kaki, pentru a induce ideea că Dacia este apropiată de natură. 

Dacia va renunța la actuala siglă începând de anul viitor . Foto.

 2. Ambasadorul Marii Britanii: Aproape un milion de români au ales să trăiască în Regatul Unit, în ciuda Brexit-ului, a vremii şi a absenţei micilor din bucătăria englezească

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a afirmat, joi, la recepţia de Ziua Reginei, că aproximativ un milion de români au ales să trăiască în UK, în contextul Brexit-ului, a capriciilor vremii şi a diferenţelor culinare dintre cele două naţiuni, relatează Agerpres.

3. Un judecător de origine indiană, născut în Kenya, prima persoană de culoare care ajunge în Curtea Supremă a Canadei

Premierul Justin Trudeau a anunțat joi că magistratul de origine indiană Mahmud Jamal a devenit prima persoană de culoare care a fost numită la Curtea Supremă a Canadei în 146 de ani de istorie, informează AFP.

„Sunt convins că judecatorul Jamal, cu vasta sa experiență în mediul juridic și academic și cu devotamentul său în slujba celorlalți, va fi o achiziție valoroasă pentru cea mai înaltă instanță din țara noastră”, a declarat Trudeau, care a promis să lupte împotriva rasismului larg răspândit în cadrul instituțiilor canadiene.

Născut în Nairobi, Kenya, în 1967, într-o familie originară din India, judecătorul Jamal a emigrat împreună cu familia în Regatul Unit în 1969 şi apoi în Canada în 1981.

În documentele depuse pentru candidatura sa la Curtea Supremă, el explică faptul că în tinereţe a fost obiect al „batjocurii şi hărţuirii” din cauza numelui său, a religiei şi a culorii pielii sale.

Pe Twitter, el a salutat o „numire istorică”.

4. Proiect: Strângerea fondului clasei, pedepsită cu până la 2.000 de lei. Reacția reprezentanților părinților

Iulian Cristache, reprezentantul părinților, se declară revoltat de inițativă, mai ales că strângerea fondului clasei este deja interzisă prin lege.

Strângerea fondului clasei ar putea fi pedepsită cu sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei, conform unei inițiative a parlamentarilor USR-PLUS.

Interzicem prin lege fondul școlii și fondul clasei și introducem sancțiuni!Am depus astăzi în Parlament o nouă inițiativă legislativă în care solicit ferm ca practica strângerii ilegale de bani de la părinți și copii să fie eliminată și pedepsită”, a scris, pe Facebook, inițiatorul legii, deputatul USR-PLUS Filip Hăvârneanu.

5. Documentarul „Ieşirea trenurilor din gară”, regizat de Radu Jude şi istoricul Adrian Cioflâncă, de vineri în cinematografele din România

Lansarea documentarului „Ieşirea trenurilor din gară” marchează cei 80 de ani de la Pogromul de la Iaşi, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.
Lungmetrajul documentar „Ieşirea trenurilor din gară”, regizat de Radu Jude şi istoricul Adrian Cioflâncă, intră, începând de vineri, pe marile ecrane din România.

6. Amazon reduce comisioanele pentru micii dezvoltatori

Amazon reduce comisionul perceput de magazinul său de aplicații pentru dezvoltatorii care au venituri mai mici de $1 milion pe an de la 30% la 20%. În plus, compania americană le oferă acestora credit pentru AWS în valoare de 10% din venituri. (Profit.ro)

7.  Google generează 48% din traficul reclamelor găzduite de site-urile de fake news

Tot Google este responsabil de 32% din traficul reclamelor afișate pe site-urile cu credibilitate redusă, arată un studiu care a vizat peste 1.700 de publicații. (Marketing Brew)

8. Parlamentul din Rusia a votat legea care obligă marile companii americane de internet să-și deschidă birouri locale până la începutul anului viitor

Companiile care nu vor respecta noua legislație vor fi trecută pe o listă de entități care vor fi blocate în motoarelor de căutare și nu vor mai avea voie să afișeze reclame în Rusia și pentru cetățenii ruși. (Reuters)

9. Spotify a cumpărat Podz, o platformă de podcast discovery, care folosește învățarea mecanică pentru promovarea conținutului

Podz facilitează realizarea unor clipuri de un minut, care pot fi folosite pentru promovarea podcast-urilor – facilitate necesară mai ales în cazul conținutului disponibil doar pe baza unui abonament. (TechCrunch)

10. Se estimează că vor fi livrate 624 de milioane de telefoane cu 5G în 2021

Samsung și Vivo sunt producătorii care au crescut cel mai mult pe nișa smartphone-urilor cu 5G în Q1 2021, cu 79% QoQ, respectiv 62% QoQ. Apple a pierdut 23% QoQ, dar se menține pe prima poziție cu 40% din piață, care, per ansamblu, a crescut cu 6% QoQ. Se estimează că vor fi livrate 624 de milioane de telefoane cu 5G în 2021. (Strategy Analytics)
Apple still holds the lead in total shipments of 5G smartphones.

11. Drone pentru Armată: Israelienii de la IAI propun drona Tactical Heron pe care s-o producă în România / PLUS: Interes pentru un nou sistem de apărare antiaeriană cu rachete Barak și linie de producție pentru vehicule tactice 4×4

MApN a obținut în vara lui 2020 aprobarea în Parlament pentru achiziția a 7 sisteme tactic-operative de drone UAS clasa II, plus un pachet de suport logistic inițial. Contractul estimat de MApN ar urma să fie de circa 277 de milioane dolari plus TVA.

Primii care s-au arătat interesați de acest contract au fost israelienii de la Elbit care au propus drona lor Hermes 450 pe care să o și producă în România. Elbit au și adus o dronă Hermes 450 în România, la unitatea lor din Măgurele, acolo unde ar putea fi făcute și simulatoarele pentru dronă.

12.  România, lovită de un ciclon format în Marea Neagră

  • Ciclonul va determina ploi abundente în jumătatea de est a țării.
  • Meteorologii anunță că vântul va bate şi cu 90 de kilometri pe oră.
  • Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

13. Cîțu, despre alocațiile copiilor: „Nu trebuie să ne oprim doar la a dubla, se pot tripla, pot creşte de mai multe ori”

Florin Cîțu, premierul României, a afirmat că Ordonanţa de Urgenţă prin care va fi amânată creşterea alocaţiilor pentru copii asigură majorarea acestora cu 20% în 2021.

Prim-ministrul a mai precizat că alocațiile pot fi crescute mult mai mult, dar totul depinde de evoluția economiei, căci aceste majorări nu mai trebuie făcute „din pix”.

14. Românii vaccinaţi au liber în Serbia. Restricţiile de intrare au fost ridicate

Restricţiile de intrare în Serbia au fost ridicate, începând de joi, pentru românii vaccinați

  • Restricţiile de intrare în Serbia au fost ridicate şi pentru minorii nevaccinaţi în vârstă de până la 18 ani
Restricţiile de intrare în Serbia au fost ridicate, începând de joi, pentru românii vaccinați.
Conform Prefecturii Mehedinți, începând cu data de 17 iunie 2021, restricţiile de intrare în Serbia au fost ridicate pentru cetăţenii români care prezintă adeverința de vaccinare împotriva COVID-19.

15. Minivacanța de Rusalii. Cât costă o noapte de cazare în Sinaia și în ce alte locuri din România poți merge

  • În weekendul prelungit de Rusalii românii vor lua cu asalt Valea Prahovei.
  • Gradul de ocupare a locurilor de cazare din Județul Prahova este de 75%.
  • Pentru un hotel de 4 stele la Sinaia plăteşti între 525 şi 590 de lei/ noapte.

Cei care vor să meargă în vacanţă de Rusalii sunt sfătuiţi să se grăbească. Hotelierii din Valea Prahovei au fost luaţi cu asalt de cereri. Gradul de ocupare din prezent este de 75%, conform Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului.

Ionuţ Lificiu este antreprenor şi are o pensiune în Predeal. Nu mai are locuri libere pentru acest weekend.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *