Melodia curentă

Titlu

Artist


Suceava: Demonstraţie gastronomică oferită de masterchef David Contant studenţilor Facultăţii de Inginerie Alimentară

Scris de pe iunie 4, 2021

Celebrul masterchef francez David Contant a răspuns invitaţiei Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi a oferit o demonstraţie gastronomică studenţilor înscrisi la programul de studiu Ştiinţe Gastronomice, singurul de acest fel din ţară, la ora actuală. Vineri dimineaţă, 4 iunie, chef Contant a gătit în fața studenţilor două rețete rafinate din carne de somon și miel, folosind tehnici moderne de preparare a rețetelor, între care tehnica sous-vide.

Demonstrația de gastronomie a avut loc în cadrul cantinei-restaurant a universității și a fost organizată de conducerea Facultății de Inginerie Alimentară din USV, în frunte cu decanul instituției, prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian. Acesta a precizat că, anul trecut, universitatea a investit peste 50.000 de euro, pentru asigurarea bazei materiale necesară pregătirii studenţilor de la Ştiinţe Gastronomice.

Inițiativa demonstaţiei gastronomice de vineri dimineaţă a apărut ca urmare a dorinței conducerii facultății ca studenții noului program de învățământ al secției Științe Gastronomice să poată lua contact cu marea bucătărie promovată de chefi experimentați din alte țări cu mare tradiție în acest domeniu.


Opiniile cititorului

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *