Melodia curentă

Titlu

Artist


Studiu. Consumul a două ciuperci pe zi ar putea reduce riscul de cancer cu 45%

Scris de pe iunie 4, 2021

Consumul de 18 grame de ciuperci pe zi ar putea reduce riscul de cancer, sugerează un nou studiu. Persoanele care mănâncă zilnic două ciuperci de dimensiuni medii prezintă un risc de cancer cu 45% mai mic comparativ cu cele care nu mănâncă ciuperci, potrivit cercetării de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, publicată în Advances in Nutrition. De secole, practicienii din medicina chineză au folosit ciupercile, care sunt bogate în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți, ca tratament pentru boli, inclusiv boli pulmonare.  Se crede că unii dintre compușii chimici din ciuperci întăresc sistemul imunitar. Cercetarea Penn a examinat 17 studii privind cancerul din 1966 până în 2020, analizând peste 19.500 de cancer pacienți. Descoperirile echipei au arătat că, chiar dacă ciupercile shiitake, stridii, maitake și stridii king au cantități mai mari de aminoacizi ergotioneină decât ciupercile buton alb, cremini și portobello, persoanele care au încorporat orice varietate de ciuperci în dietele lor zilnice au avut un risc mai mic de cancer . „Ciupercile sunt cea mai înaltă sursă dietetică de ergotioneină, care este un protector unic și puternic antioxidant și celular”, a spus Djibril Ba, student absolvent în epidemiologie la Colegiul de Medicină Penn State.

„Reaprovizionarea cu antioxidanți din organism poate ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și la scăderea riscului de cancer”. Consumul de ciuperci a avut cea mai puternică asociere cu un risc mai mic de cancer mamar, dar acest lucru s-ar putea datora multor studii care nu includeau alte forme de cancer. In general, aceste descoperiri ofera dovezi importante pentru efectele protectoare de ciuperci impotriva cancerului, a spus co-autorul John Richie, profesor de stiinte ale sanatatii publice si farmacologie la universitate. Studiile viitoare sunt necesare pentru a identifica mai bine mecanismele implicate și cancerele specifice care ar putea fi afectate, a adăugat el. Miller sugerează să consumăm mai multe fructe și legume și să nu „punem speranțe de sănătate pe unul sau două alimente miraculoase”. „Greutatea dovezilor arată că acestea nu există și că nu există un singur aliment care să te facă sănătos cu adevărat”, a spus el. Dieteticianul din Marea Britanie, Fareeha Jay, care este specializat în dietele din Asia de Sud, a declarat că cercetarea ar trebui luată cu „un vârf de sare”, deoarece s-a bazat pe analiza studiilor observaționale și nu a demonstrat cauza și efectul. Ciupercile Shiitake sunt apreciate în unele culturi ca agent anticancer și întreaga ciupercă uscată este utilizată în remedii pe bază de plante. Compusul complex de zahăr beta glucan, o componentă activă a lentinanului, este un extract de shiitake despre care se crede că stimulează sistemul imunitar și declanșează anumite celule și proteine ​​din organism pentru a ataca celulele canceroase.

În studiile de laborator, se pare că încetinește creșterea unor celule canceroase. În studiile efectuate pe șoareci, sa demonstrat că lentinanul oprește creșterea celulelor canceroase intestinale. În testele de laborator, proteina lentinan a oprit creșterea unor celule fungice. De asemenea, a oprit divizarea celulelor leucemice. În China, o revizuire a literaturii a 12 studii a analizat lentinanul dat cu chimioterapie pentru cancerul pulmonar. Au descoperit că lentinanul a funcționat asupra sistemului imunitar și a îmbunătățit calitatea vieții pacienților cu cancer pulmonar. Ciupercile Maitake sunt folosite în Japonia și China pentru a trata diabetul și hipertensiunea. Studiile de laborator au arătat că extractul de maitake poate stimula sistemul imunitar, poate reduce nivelul zahărului din sânge și poate încetini creșterea anumitor tumori. Extractul de ciuperci Phellinus linteus a fost folosit de secole în medicina orientală, deoarece se crede că reîmprospătează corpurile și prelungește viața. Studiile indică faptul că încetinește creșterea celulelor de cancer mamar în laborator. De asemenea, s-a demonstrat că are efecte anticanceroase asupra celulelor canceroase ale pielii, plămânilor și prostatei. Sursa: scmp.com


Opiniile cititorului

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *