Current track

Title

Artist


SUA: Puii de curte, iepurii și soia pot satisface cererea de proteine a unei familii

Written by on iunie 2, 2021

Lipsa cărnii în anul 2020 i-a determinat pe mulți americani să se întrebe ce să mănânce pentru proteine ​​atunci când lanțurile de aprovizionare sunt întrerupte. Unii oameni s-au orientat spre strângerea ouălor, creșterea animalelor și cultivarea propriilor alimente. O echipă de la Michigan Technological University și University of Alaska Fairbanks au descoperit că lucrarea merită cu adevărat. Într-un nou studiu publicat în Sustainability, cercetătorii au analizat modul în care o gospodărie tipică cu o curte tipică poate crește găini, iepuri sau soia pentru a-și satisface nevoile de proteine. Americanii adoră hamburgerii, dar puțini oameni au spațiu pentru a ridica un grajd lângă garaj – iar majoritatea ordonanțelor orașului se cutremură la simplul gând al baligei de vacă.

Dar animalele mici sunt producători de proteine ​​mai eficienți și sunt adesea permise în limitele orașului. Curtea medie oferă o mulțime de spațiu, de obicei între 800 și 1.000 de metri pătrați sau aproximativ 8.600 până la 10.700 de metri pătrați. „Nu trebuie să vă transformați întreaga curte într-o fermă de soia. ”, a declarat Joshua Pearce, unul dintre coautori ai studiului și Richard Witte din Michigan Tech, profesor de știință și inginerie a materialelor și profesor de inginerie electrică și computerizată. „Sunt inginer solar. Mă uit la suprafața și mă gândesc la producția fotovoltaică. Mulți oameni nu fac asta – nu își tratează curțile ca pe o resursă. Dar putem fi de fapt foarte independenți atunci când ne tratăm curțile ca pe un atu ”. Americanii au redescoperit în timpul pandemiei că utilizarea doar a resurselor din curtea din spate pentru creșterea puilor sau a iepurilor compensează consumul de proteine ​​cu până la 50%. Pentru a atinge cererea maximă de proteine ​​cu animale și ouă, a fost necesară cumpărarea de cereale și creșterea a 52 de pui sau 107 iepuri.

În timp ce iepurii crescuți cu pășuni tund peluza pentru dvs., Pearce spune că „adevăratul câștigător este soia”. Consumul direct de proteine ​​vegetale în loc să fie hrănite animale mai întâi este mult mai eficient. Proteina pe bază de plante poate furniza 80% până la 160% din cererea gospodăriei și, atunci când este preparată ca edamame, soia este ca un „popcorn bogat în proteine”. Analizele economice ale echipei arată că sunt posibile economii – mai mult atunci când prețurile la alimente cresc -, dar economiile depind de modul în care oamenii apreciază calitatea alimentelor și efortul personal. „Este nevoie de timp. Și dacă aveți timp, este o investiție bună ”, a spus Pearce, arătând spre alte cercetări privind construirea comunității cu grădini, beneficiile pentru sănătatea mintală ale afacerii și pur și simplu o apreciere mai profundă pentru mâncarea crescută acasă. „Studiul nostru a arătat că mulți americani ar putea participa la producția distribuită de alimente și ar putea face SUA nu numai mai durabile, dar mai rezistente la întreruperile lanțului de aprovizionare”. Sursa: mtu.edu


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *