Current track

Title

Artist


20 de persoane reținute pentru infracțiuni economice

#Postat de on iunie 2, 2021

Tot ieri, 1 iunie a.c., față de 20 de persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Persoanele reținute (16 bărbați și 4 femei) au vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, iar 18 dintre acestea domiciliază în municipiul Bârlad, județul Vaslui, și 2 domiciliază în comunele Perieni și Puiești, din județul Vaslui.

 

Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele cercetate în prezentul dosar penal ar fi întocmit documente fictive pe care le-ar fi folosit ulterior pentru obținerea sumelor de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizație de sprijin pentru persoane care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și conexe, și se află în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în context pandemic.

 

Prejudiciul cauzat persoanei vătămate (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui) este de peste 200.000 lei.

 

În cauză, polițiștii implicați în derularea acțiunii au pus în aplicare un număr de 22 de mandate de aducere.

 

În cursul zilei de mâine, 2 iunie a.c., persoanele reținute urmează a fi prezentate Parchetulului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Sursa: I.P.J. Vaslui


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *