Melodia curentă

Titlu

Artist


Marilyn Monroe (n. 1 iunie 1926, Los Angeles, California, SUA – d. 4 august 1962, Brentwood⁠, California, SUA), actriță, model, cântăreață

Scris de pe iunie 1, 2021

Marilyn Monroe (născută Norma Jeane Mortensen; n. , Los AngelesCaliforniaSUA – d. , BrentwoodCaliforniaSUA a fost o actrițămodelcântăreațăsex simbol și divă pop a secolului al XX-lea.

 Ascensiunea lui Monroe la nivelul de celebritate a început cu selectarea ei pentru a poza în câteva reviste, asta în timp ce primul ei soț făcea parte din Marina Comercială.

Cea mai însemnată parte a filmelor ei au fost făcute pentru 20th Century Fox, unde și-a luat și numele care a făcut-o celebră. După câteva apariții minore în decurs de câțiva ani, Marilyn a început să devină cunoscută pentru talentul ei de comediană, ajutată fiind și de remarcabila ei prezență scenică. Și-a îndreptat eforturile către apariții mai consistente, și, la un anumit moment al carierei sale, a reușit să-și îndeplinească acest scop. Circumstanțele misterioase ale morții lui Marilyn au fost subiectul multor speculații, dar nu au reușit să-i știrbească reputația de cea mai legendară figură publică a tuturor timpurilor.

Ladies of the Chorus Anyone Can See I Love You

În anul 1953, Monroe era deja una dintre cele mai cotate actrițe de la Hollywood; avea roluri principale în filmul noir Niagara, care îi punea în evidență latura sexy, și în comediile Gentlemen Prefer Blondes și How to Marry a Millionaire, care i-au definit imaginea drept una de „blondă stupidă”. În același an, pozele ei nud au fost folosite drept rampă de lansare pentru prima ediție a revistei Playboy. A jucat un rol semnificativ în crearea și managerierea imaginii sale publice pe parcursul carierei sale, dar a fost dezamăgită de rolurile repetitive și de salariul mic oferite de studio. A fost suspendată temporar la începutul anului 1954 pentru că a refuzat un proiect cinematografic, dar s-a întors la faimă în pelicula The Seven Year Itch (1955), unul dintre cele mai mari succese ale întregii sale cariere.

 

The Asphalt Jungle (1950) The Truth

Viața privată complicată a lui Monroe a primit multă atenție. S-a luptat cu dependența, depresia și anxietatea. Căsătoriile sale cu fostul jucător de baseball Joe DiMaggio și cu dramaturgul Arthur Miller au fost intens mediatizate, ambele sfârșindu-se cu divorț. A murit pe 4 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de barbiturice la reședința sa din Los Angeles. Moartea sa a fost stabilită drept cel mai probabil prin suicid, deși mai multe teorii ale conspirației au fost înaintate în ultimele decenii cu privire la modul în care a murit.

 

 

Some Like It Hot I Wanna Be Loved By You

 

Marilyn Monroe – Beyond The Legend

Mai multe: https://ro.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Monroe

 

 

Filmografie

An Film Rol Studio Note
1947 The Shocking Miss Pilgrim Telephone operator 20th Century-Fox
1947 Dangerous Years Evie 20th Century-Fox
1948 Green Grass of Wyoming Square dance extra 20th Century-Fox
1948 You Were Meant for Me Lady-in-waiting 20th Century-Fox
1948 Scudda Hoo! Scudda Hay! Betty 20th Century-Fox
1948 Ladies of the Chorus Peggy Martin Columbia Pictures Primul său rol principal
1949 Love Happy Grunion’s client United Artists
1950 A Ticket to Tomahawk Clara 20th Century-Fox
1950 The Asphalt Jungle Angela Phinlay Metro-Goldwyn-Mayer
1950 All About Eve Miss Claudia Caswell 20th Century-Fox
1950 The Fireball Polly 20th Century-Fox
1950 Right Cross Dusky Ledoux Metro-Goldwyn-Mayer
1951 Home Town Story Iris Martin Metro-Goldwyn-Mayer
1951 As Young as You Feel Harriet 20th Century-Fox
1951 Love Nest Roberta Stevens 20th Century-Fox
1951 Let’s Make It Legal Joyce Mannering 20th Century-Fox
1952 Clash by Night Peggy RKO
1952 We’re Not Married! Annabel Jones Norris 20th Century-Fox
1952 Don’t Bother to Knock Nell Forbes 20th Century-Fox
1952 Monkey Business Miss Lois Laurel 20th Century-Fox
1952 O. Henry’s Full House Streetwalker 20th Century-Fox Cameo
1953 Niagara Rose Loomis 20th Century-Fox
1953 Gentlemen Prefer Blondes Lorelei Lee 20th Century-Fox Nominalizare — Golden Globe Award for Best Actress in a Motion Picture Musical or Comedy.
1953 How to Marry a Millionaire Pola Debevoise 20th Century-Fox
1954 River of No Return Kay Weston 20th Century-Fox
1954 There’s No Business Like Show Business Victoria Hoffman 20th Century-Fox
1955 The Seven Year Itch The Girl 20th Century-Fox
1956 Bus Stop Cherie 20th Century-Fox aka The Wrong Kind of Girl.
1957 The Prince and the Showgirl Elsie Marina Warner Brothers Produs de Marilyn Monroe Productions; unicul film produs de compania sa
1959 Some Like It Hot Sugar Cane Kowalczyk United Artists A câștigat — Golden Globe Award for Best Actress in a Motion Picture Musical or Comedy.
1960 Let’s Make Love Amanda Dell 20th Century-Fox
1961 The Misfits Roslyn Taber United Artists
1962 Something’s Got to Give Ellen Wagstaff Arden 20th Century-Fox
 denotă o performanță necreditată

Cântece

An Titlul filmului Titlul cântecului Note
1948 Ladies of the Chorus „Every Baby Needs a Da-Da-Daddy”
„Anyone Can See I Love You”
„Ladies of the Chorus”
1950 A Ticket to Tomahawk „Oh, What a Forward Young Man You Are”
1953 Niagara „Kiss”
1953 Gentlemen Prefer Blondes „Two Little Girls from Little Rock”
„When Love Goes Wrong”
„Bye Bye Baby”
Diamonds Are a Girl’s Best Friend
1953 Recordings for RCA „She Acts Like A Woman Should”
„You’d Be Surprised”
„A Fine Romance”
„Do It Again”
1954 River of No Return „I’m Gonna File My Claim”
„One Silver Dollar”
„Down in the Meadow”
„River of No Return”
1954 There’s No Business Like Show Business „Heat Wave”
„Lazy”
„After You Get What You Want”
„A Man Chases a Girl”
1956 Bus Stop „That Old Black Magic”
1957 The Prince and the Showgirl „I Found a Dream”
1959 Some Like It Hot Runnin’ Wild
I Wanna Be Loved By You
„I’m Through With Love”
„Some Like It Hot”
1960 Let’s Make Love „My Heart Belongs to Daddy”
„Specialization”
„Let’s Make Love”
„Incurably Romantic”
1962 Happy Birthday, Mr. President

Opiniile cititorului

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *